Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Zo Lief – “Familiar Strangers”

Een Noord Londens dreampop-duo met een opvallend Nederlandstalige naam? Het is minder bizar dan het op het eerste gezicht misschien lijkt. De vrouwelijke helft van het nieuwe duo, Laura Chen is namelijk oorspronkelijk afkomstig uit Nederland. De naam is dus in de eerste plaats een fijne knipoog naar Chens moedertaal. De andere helft van het duo en koppel moeten we wel degelijk overzees zoeken, bij de Britse multi-instrumentalist James Attwood. De twee creatievelingen leerden elkaar ongeveer 7 jaar geleden kennen aan de universiteit en zochten na hun verhuis naar de Engelse hoofdstad elk hun eigen creatieve pad. Laura als visuele artieste, James als sessie muzikant. De vonk sloeg ook duidelijk op muzikaal vlak over, want met Zo Lief ontstond gaandeweg een eigen songwriting samenwerking, een eeuwig dromerig popproject met een licht psychedelische toets. Geïnspireerd op verhalen en eigen ervaringen, verkennen ze in hun project vooral de vele charmes, twijfels en onzekerheden van het leven als jongvolwassenen.

Met hun nieuwste single “Familiar Strangers” brengt het Londense duo ons een nummer over soulmates, en het al dan niet vinden van die ene voorbestemde partner. Chen schreef het nummer in eerste instantie volledig alleen in de zomer van 2022, terwijl James op tour was. Ze vertrok daarbij vanuit het verhaal van twee mensen die elkaar steeds maar weer tegen het lijf lopen en dus bijna wel gemaakt lijken voor elkaar. Hoewel de twee hoofdpersonages elkaar blijven kruisen, blijft er een grote wat als?-vraag boven het nummer zweven met verschillende alternatieve scenario’s. Of er nu wel degelijk iets moois gebloeid is tussen de twee, daar hebben we op het einde van het nummer nog altijd het gissen naar.

Chen en Attwood zetten het idee van de alternatieve dagdroom dus centraal in “Familiar Strangers” en blazen dat thema ook wonderwel mooi leven in.  Het nummer zweeft rond in een klassieke stijl die ergens weg heeft van The Beatles, maar evengoed inspiratie zoekt bij de milde verleiding van de laatste Arctic Monkeys platen. Het is de zachte, wolkeloze stem van Chen die ons in de eerste plaats met gemak meetrekt in de dagdroom, al zorgt de elektrische gitaar van Attwood verderop voor wat meer opbouw, verlangen en grit, voor we opnieuw de hemelse droomsferen in worden getrokken. “Familiar Strangers” bezit zo een aangename dynamiek die streelt en prikkelt als een eerste lentezon en die het verhaal van de twee lotgenoten in de liefde mooi omkadert. Een ideale soundtrack om de aankomende zonnestralen mee in ontvangst te nemen, als je het ons vraagt.

“Familiar Strangers” zal net als debuutsingle “Fool” terug te vinden zijn op de aakomende ep Believe What You Believe, die op 22 maart 2023 verschijnt.

Instagram / TikTok 

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
2023FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2023

Voordat we het nieuwe jaar ingaan, hebben we nog enkele eindejaarslijstjes voor te stellen. Nadat we al de beste albums, ep’s, debuten…
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview Bear's Den: 'Het laatste wat we willen, is muziek op automatische piloot uitbrengen'

Bear’s Den zit aan het einde van een drukke periode. In 2022 brachten ze hun goed ontvangen vierde langspeler Blue Hours uit,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Meltheads - "Night Gym"

De trein van Meltheads blijft meedogenloos doordenderen. Een trein die bovendien eindstationloos lijkt en bestuurd wordt door vier Antwerpse kompanen die al…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.