Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Softcult – “Love Song”

© Pearl Cook

Als dreampop shoegaze je ding is, moet je Softcult zeker in de gaten houden. Dit Canadese duo, bestaande uit de tweeling Mercedes en Phoenix Arn-Horn, dropt de laatste tijd steevast elke maand een nieuwe single. Zo kregen we onder andere het dromerige “Someone2ME” en het grungy “Drain” eind vorig jaar te horen. Eind januari tekenden ze weer present en lieten ze de heerlijke postpunk jam “Dress” op ons los. Nu tappen ze uit een ander vaatje en krijgen we de emotionele kant van Softcult te horen, diegene die de liefde en kwetsbaarheid bezingt.

“Love Song” begint met zachte gitaren en dito zang van Mercedes. Het nummer bouwt langzaam op tot een krachtig refrein waarin Mercedes en Phoenix samen zingen over de intense liefde die ze voelen voor iemand die ze niet willen verliezen. Ze zijn niet de enigen die dit recept tegenwoordig gebruiken, maar we horen toch de echo’s van de jaren negentig weergalmen doorheen de drie minuten die “Love Song” telt. Denk daarbij aan de hoge engelenstem van Kim Deal gemixt met Hope Sandoval van Mazzy Star. Het lied zit vol met prachtige harmonieën en geweldige traagbrandende gitaarriffs die je gegarandeerd niet loslaten. We mogen wel stellen dat die, vooral door vrouwen geleide, grungerevival stilaan een feit aan het worden is.

De nieuwe ep van Softcult, See You in the Dark, verschijnt op 24 maart via Easy Life. De ep bevat zes tracks die de ervaringen van de tweeling met het leven weergeven. Het duo opent zich over onderwerpen als seksueel misbruik, zelfbewustzijn en klimaatverandering. Wie hen live aan het werk wil zien, hoeft daar niet zo lang meer op te wachten want op 19 april komen ze langs in Trix café met Swim School als support. Als je ooit wil opscheppen dat je ze nog gezien hebt voor ze wereldberoemd waren dan is dit je kans.

Instagram / Facebook

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Softcult - "One Of The Pack"

Softcult is het project van de Canadese zusjes Phoenix en Mercedes Arn-Horn. Het duo brengt invloeden van shoegaze en grungerock onder in…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Softcult - "Haunt You Still"

Softcult bombardeerde eind vorig jaar en begin dit jaar de streamingdiensten elke maand met een nieuwe single. Die aanvallen resulteerden in een…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lime Garden - "Love Song"

In de poule met in de gaten te houden Britse bandjes zit al enige tijd een viertal dat schuilgaat onder de naam…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.