Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Elderbrook & Vintage Culture – “Talk It Over”

Binnenkort komt de Grammygenomineerde songwriter en producer Elderbrook met een nieuw album. De Brit, die je kan kennen van “Cola” met Camelphat, werkte ook al samen met Diplo en Rudimental en staat bekend om zijn emotionele elektronica waarin thema’s als identiteit en mentale gezondheid geregeld terugkomen. Naast een feature van Tourist zal ook Vintage Culture een aandeel hebben in Little Love, zoals de Brit zijn nieuwste werk titelde. De Braziliaanse dj-producer is ook manager van platenmaatschappij en festivalorganisator Só Track Boa en zo wordt hij geboekt voor de grootste dancefestivals ter wereld: dit jaar kan hij Ultra Music Festival, Coachella en Tomorrowland (opnieuw) van zijn checklist schrappen.

Na twee Vintage Cultureremixes van Elderbrooks nummers komt de samenwerking niet uit de lucht vallen. Een zweverige track verwikkelt ons in een dagdroom: we voelen ons tegelijkertijd slaperig en melancholisch worden. Dat komt door de zachte vocals van Elderbrook zelf, die iets hypnotiserends hebben, en de atmosferische deephousebeat die dat gevoel nog eens versterkt. Zijn zelf uitgesproken ambitie om iets te maken dat hij nog niet eerder heeft gehoord, is met “Talk It Over” niet helemaal ingelost. Dat de tracklist van Little Love, dat op 31 maart uitkomt, daarentegen weeral met een aangenaam nummertje is aangevuld, kunnen we wél stellen.

Elderbrook komt met zijn Little Love Tour langs in Rotterdam, Amsterdam en Brussel op respectievelijk 11, 12 en 15 mei. Vintage Culture wacht tot Tomorrowland om naar onze contreien af te zakken. Hem kan je bezig zien op 23 en 28 juli.

Elderbrook: Facebook / Instagram / Website
Vintage Culture: Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
LiveRecensies

Elderbrook @ Ancienne Belgique (AB Box): De ongelofelijke multitasker

De laatste jaren zijn we het erover eens geraakt dat populaire dance niet altijd euforisch en extatisch moet zijn. Acts als Bicep,…
InstagramLiveRecensies

Tomorrowland Winter (Dag 4): Een bijeenkomst van liefde

Tomorrowland Winter duurt in principe zeven dagen, maar toch is het pas de vierde dag van het festival dat ‘The Gathering’ plaatsvindt….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Regard & RAYE – “Secrets”

Hoe volg je een bom op van het kaliber “Ride It”? De druk op dj Regard moet enorm geweest zijn. Alhoewel, de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.