Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Delta Heavy – “No Gravity”

© Wozniak

Delta Heavy is naast een Engels elektronische muziekduo ook een ruimteraket die zware lasten de ruimte in zoeft. We snappen volledig dat Ben Hall en Simon James hun inspiratie daar haalden, aangezien de muziek die uit hun studio ontsnapt is erg opwekkend is. In 2003 ontmoetten beide mannen elkaar op de Universiteit van Nottingham en zeven jaar later volgde de eerste single. Ze releasten in het verleden al nummers op binnen het genre gerenommeerde labels als Monstercat en UKF, maar kiezen voor hun laatste singles toch om ze onder eigen naam uit te brengen.

De heren maakten hun naam binnen de scene met hun kenmerkende mix van drum-‘n-bass, dubstep, house en techno. Op hun nieuwe single “No Gravity” kiezen ze om vast te houden aan dat eerste genre en gaan ze van start met een vocal die we herkennen vanop hun eerste album. De break voor de veelbelovende opbouw doet wat denken aan cultklassieker “Rock It“. Als de drop eenmaal daar is, zijn we toch wat teleurgesteld. Het lijkt wel of die door AI gemaakt is – niet de hedendaagse AI, want die mogelijkheden zijn oneindig, maar de AI van tien jaar geleden. Het eentonige computergeluidje zou evengoed ineen geknutseld kunnen zijn door onze kleine broer in zijn slaapkamertje. Gelukkig doet even later een vollere, veel beter geproduceerde melodie à la Andromedik zijn intrede, die ons de eerste drop grotendeels doet vergeten. Zo kunnen we “No Gravity” finaal toch best smaken.

De heren van Delta Heavy verspreiden hun sound deze zomer over de festivalgronden van Rampage Open Air in Lommel (2 juli) en Liquicity Festival in Alkmaar (weekend van 21 juli).

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Macky Gee - "Psychopath"

Als je met een been – en zeker met twee – in de drum-‘n-basswereld staat, mag je het bij de naam Macky…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Fred V - "Take You There"

Er zijn bekendere artiesten tegenwoordig met de naam Fred, maar ook Frederick Vahrman maakte lange tijd furore als de helft van het…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dimension - "Satellite" (feat. Alison Wonderland)

Ooit opgevist door Chase & Status, die het potentieel in Robert Etheridge wel zagen, schopte de Brit het tot het label van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.