Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Delta Heavy – “No Gravity”

© Wozniak

Delta Heavy is naast een Engels elektronische muziekduo ook een ruimteraket die zware lasten de ruimte in zoeft. We snappen volledig dat Ben Hall en Simon James hun inspiratie daar haalden, aangezien de muziek die uit hun studio ontsnapt is erg opwekkend is. In 2003 ontmoetten beide mannen elkaar op de Universiteit van Nottingham en zeven jaar later volgde de eerste single. Ze releasten in het verleden al nummers op binnen het genre gerenommeerde labels als Monstercat en UKF, maar kiezen voor hun laatste singles toch om ze onder eigen naam uit te brengen.

De heren maakten hun naam binnen de scene met hun kenmerkende mix van drum-‘n-bass, dubstep, house en techno. Op hun nieuwe single “No Gravity” kiezen ze om vast te houden aan dat eerste genre en gaan ze van start met een vocal die we herkennen vanop hun eerste album. De break voor de veelbelovende opbouw doet wat denken aan cultklassieker “Rock It“. Als de drop eenmaal daar is, zijn we toch wat teleurgesteld. Het lijkt wel of die door AI gemaakt is – niet de hedendaagse AI, want die mogelijkheden zijn oneindig, maar de AI van tien jaar geleden. Het eentonige computergeluidje zou evengoed ineen geknutseld kunnen zijn door onze kleine broer in zijn slaapkamertje. Gelukkig doet even later een vollere, veel beter geproduceerde melodie à la Andromedik zijn intrede, die ons de eerste drop grotendeels doet vergeten. Zo kunnen we “No Gravity” finaal toch best smaken.

De heren van Delta Heavy verspreiden hun sound deze zomer over de festivalgronden van Rampage Open Air in Lommel (2 juli) en Liquicity Festival in Alkmaar (weekend van 21 juli).

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Tomorrowland Winter (Dag 7): Na regen komt een regenboog

Zeven dagen in de bergen, het is altijd een beproeving. Zelfs als je enkel gaat skiën, gaat de energie na een goeie…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Samstone - "Tears"

Samstone startte pas met muziek uit te brengen net voor de wereld drie jaar geleden op slot ging, maar brengt vandaag al…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Alcemist & Example - "Gold"

Alcemist is een van de vele Britse drum-‘n-bassproducers die zijn stempel op de scene probeert te drukken en we moeten erkennen dat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.