Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Our Hollow, Our Home – “Miles > Motion”

De laatste weken zit er een hoop beweging in het ooit zo stabiele huis van de Britse metalcoreband Our Hollow, Our Home. Begin februari werd bekendgemaakt dat vier van de vijf leden het gezelschap na dertien jaar verlieten, waardoor gitarist en medeoprichter Tobias Young moederziel alleen achterbleef. Fans van de groep moesten in ieder geval niet lang treuren, want Young meldde dat dit zeker niet het einde betekende voor Our Hollow, Our Home en achter de schermen werden alle zeilen bijgezet om het weer op de rit te krijgen. Met de toevoeging van drie tot nu toe nog onbekende muzikanten slaagt de groep hier al aardig in en bevestigt dit dat de laatste noot zeker nog niet gespeeld is.

Vandaag kwamen daar nog wat extra positieve berichten bij met de aankondiging van een deluxeversie van het laatste album Burn in the Flood en de release van de nieuwste single “Miles > Motion”. Al vanaf de eerste tonen merk je dat het nummer onderdeel is van de erfenis die de oud-leden hebben achtergelaten. Wanneer na dertig seconden de ex-frontman Connor Hallisey zijn keel opentrekt, voel je dat dit lied een oldschool ‘oh-oh’-song is en word je meegezogen in de kracht van het kwintet. De groep doet de titel van het lied eer aan, want tijdens de breakdown is het bijna onmogelijk om niet te gaan headbangen. Dat het een hele klus gaat worden om het oude gezelschap te doen vergeten is zeker, maar “Miles > Motion” is een meer dan prima afscheidscadeau van de ex-leden en laat ons reikhalzend uitkijken naar wat de nieuwe crew met zich mee gaat brengen.

“Miles > Motion” pronkt binnenkort op de hernieuwde uitgave van het album Burn in the Flood, dat vanaf 7 april in de schappen ligt. Door de wisselingen in de band zijn helaas al de komende shows geannuleerd en is het afwachten tot nieuwe aankondigingen.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Architects - "Curse"

Dat Architects toegankelijker is dan ooit, bewees de groep afgelopen januari wel tijdens zijn passage in de Lotto Arena. Het concert van…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single While She Sleeps - "TO THE FLOWERS"

While She Sleeps blijft ons verrassen. De groep brengt op 15 maart zijn zesde album SELF HELL uit en tot nu toe weten…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single While She Sleeps - "DOWN"

Er gaat werkelijk niets boven Sheffield. Althans, als het om core gaat dan. De grijze stad van staal heeft in de schaduw…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.