FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Froukje, Joji, Chase & Status en meer vullen de affiche van Pukkelpop aan!

© CPU – Mathias Verschueren

Een nieuwe woensdag betekent ook deze week weer een nieuwe reeks namen voor Pukkelpop. Het Limburgse festival lijkt er een gewoonte van te maken om op die manier wekelijks een tipje van de affiche op de tillen. Het houdt de hype levende, maar het zorgt er ook voor dat er telkens weer voor ieder wat wils is, getuige de toevoegingen van pakweg Foals, Joost, Amelie Lens en High Vis. Dat is overigens ook deze week het geval, want de organisatie voegt tien nieuwe namen aan de affiche toe.

Zo zal op vrijdag 18 augustus Froukje de Main Stage onveilig mogen maken, terwijl die dag ook M83 nieuw werk komt voorstellen aan het Belgische publiek. De landgenoten van Brutus mogen dan weer gitaren laten ronken. Zaterdag is het dan weer de beurt aan Chase & Status om de Boiler Room te laten ontploffen en maakt internet-icoon Joji voor het eerst een doortocht in België. Dat kan overigens niet gezegd worden van de mannen van Nothing But Thieves, die zich ook dit jaar lijken te profileren als dé huisband van de Belgische festivals. Daarnaast zal ook Two Shell langskomen. Op de slotdag krijgt de koning van Brussel, Zwangere Guy, de Main Stage nog toegeschonken als troon, maar kan er ook serieus geheadbangd worden met toevoeging van Beartooth. Ten slotte maakt ook BBC Sound of 2023-finalist Nia Archives haar opwachting op zaterdag.

Opnieuw voor ieder wat wils dus, waardoor de ticketverkoop ongetwijfeld een extra boost zal krijgen. Pukkelpop 2023 gaat door van 17 tot en met 20 augustus. Voor meer informatie en tickets ben je op de website van het festival aan het juiste adres.

Een overzicht per dag op alfabetische volgorde (nieuwe namen in het vet):

Donderdag 17 augustus: TBA

Vrijdag 18 augustus: Amelie Lens – Bazart – Billie Eilish – Brutus – Ezra Collective – Froukje – Moderat – M83 – Years & Years – YUNGBLUD

Zaterdag 19 augustus: Amyl and the Sniffers – Angèle – Anne-Marie – Bicep (Live) – Chase & Status (dj-set) – High Vis – Joji – Joost – Limp Bizkit – Nia Archives – Nothing But Thieves – Rema – Steve Lacy – Stick To Your Guns – Turnstile – Two Shell

Zondag 20 augustus: Beartooth – Bonobo – Dropkick Murphys – Florence + The Machine – Foals – girl in red – King Gizzard & The Lizard Wizard – Loyle Carner – Reinier Zonneveld (Live) – The Killers – Zwangere Guy

2041 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Pukkelpop vult aan met Fontaines D.C., Romy, Inhaler, Sugababes en meer!

De krokusvakantie is voorbij, dus keert ook de organisatie van Pukkelpop terug naar het bureau. Dat betekent met andere woorden dat er…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Nia Archives - "Silence Is Loud"

Een ‘Grote Beer van Morgen’ die doorbreekt bij het grote publiek: dat is iets dat we heel graag zien gebeuren bij Dansende…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Pukkelpop haalt o.a. Jorja Smith, Soulwax, Skrillex en The Smile naar Kiewit!

Pukkelpop heeft ook deze week heel wat mooie namen in petto. Nadat de organisatie afgelopen week uitpakte met headliners als Fred again..,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.