Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Kids of the Elephant – “Serendipity”

Het gezegde ’there’s a new band in town’ mag je in dit geval vrij letterlijk nemen. De vier Brusselaars van Kids of the Elephant zijn van plan om alles wat binnen onze hoofdstad en liefst zo ver mogelijk daarbuiten ligt te veroveren. Dat doen ze met hun funky gitaarriffs en zwoele ritmes, die wat doen denken aan de funkpop van bands als Parcels of L’Impératrice. Het kwartet vond elkaar in Brussel, maar heeft roots tot ver buiten de landsgrenzen. William Clarx en Simon Cogels bleven hun thuisland trouw, terwijl Jeremy Murphy wortels heeft in Ierland en Daniel Millan Collazos zijn Zuid-Amerikaans ritme meebracht uit Colombia.

KOTE maakte zijn podiumdebuut al op Brussel Brost in 2021 en nu volgt met “Serendipity” ook de debuutsingle. Het nummer opent nogal dromerig, al komt daar snel verandering in van zodra Clarx zijn stem de hoogte in stuurt. Onder deze impuls schiet ook het tempo de lucht in en krijgen we funky baslijntjes te horen à la Parcels. Het speelse ritme zorgt ervoor dat we meegezogen worden in de wondere wereld van Kids of the Elephant, waar het net dat tikkeltje zonniger blijkt te zijn dan bij ons.

Wie de band al eens live aan het werk wil zien kan op 10 maart terecht in GC Het Huys in Ukkel of op 8 april in La Maison Folie te Bergen.

Facebook / Instagram / TikTok

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.