FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Airbourne, Code Orange, Palaye Royale en 25 anderen voor Graspop Metal Meeting 2023

© CPU – Nathan Dobbelaere

Eerder deze week pakte Graspop Metal Meeting nog uit met Guns N’ Roses als absolute headliner op donderdag 15 juni. Maar daar blijft het deze week niet bij in Dessel. Vandaag voegt de organisatie maar liefst 28 nieuwe namen aan de line-up toe. Airbourne, Alter Bridge, Bad Wolves, Blackgold, Cancer Bats, Chelsea Grin, Code Orange, Coheed and Cambria, Elegant Weapons, Generation Sex (Billy Idols nieuwe project met Tony James van Generation X, Steve Jones en Paul Cook van the Sex Pistols), Haken, Heriot, Ice Nine Kills, Legion of Doom, Mammoth WVH, Mimi Barks, Municipal Waste, My Dying Bride, Noctem, Nothing More, Palaye Royale, Planet of Zeus, Saltatio Mortis, Skid Row, Symphony X, The Distillers, Vended and VV zijn de nieuwe namen die nu pronken op de line-up. Zowel liefhebbers van oudere hardrock als nieuwe metalgenres komen hiermee aan hun trekken. Daarnaast kwam er nog minder nieuws uit het kamp van Graspop: Russkaja, Seether en Vicious Rumors moeten helaas verstek geven.

De 26ste editie van Graspop gaat door van 15 t.e.m. 18 juni. Alle zaterdagtickets (incl. VIP) zijn inmiddels de deur uit. Je kan je hier registreren voor de wachtlijst. Dagtickets voor donderdag, vrijdag en zondag zijn nog voorradig. Hetzelfde geldt voor de combitickets, al loopt ook die voorraad als maar leger. Meer info vind je op de website.

Een overzicht per dag op alfabetische volgorde:

Donderdag 15 juni: 1914 – Agnostic Front – Alter Bridge – Arch Enemy – As I Lay Dying – At The Gates – Beast in Black – Butcher Babies – Cancer Bats – Carpenter Brut – Cradle Of Filth – Elegant Weapons – End – Epica – Escape The Gate – Evergrey – Ghost – Guns N’ Roses – HakenMammoth WVH – Marduk – Molybaron – Motionless In White – My Dying Bride – Orbit Culture – Papa Roach – Septicflesh – Sick Of It All – Spiritbox – Stray From The Path – Symphony X – The Raven Age – The Winery Dogs – Unearth

Vrijdag 16 juni: Airbourne – Amon Amarth – Any Given Day – Asking Alexandria – Bad Wolves – Behemoth – Black Mirrors – Blackgold – Clutch – Crowbar – Delain – Disturbed – Fever 333 – Finntroll – Gojira Hatebreed – Heidevolk – Hollywood Undead – Ice Nine Kills – Landmvrks – Legion Of Doom – Loathe – Meshuggah – Municipal Waste – Orange Goblin – Palaye RoyalePlanet Of ZeusSaltatio Mortis – The Amity Affliction – The Answer – The Distilliers – Thundermother – VV – Watain

Zaterdag 17 juni: Antimatter – Architects – Cane Hill – Code Orange – Cyclone – Danko Jones – Dark Angel – Draconian – Exodus – Fields of the Nephilim – Halestorm – Heriot – I Prevail – In Flames – Korpiklaani – Legion Of The Damned – Less Than Jake – Life of Agony – Mimi BarksNoctemNothing More – Oceans – Pantera – Parkway Drive – Rancid – Skindred – Sleep Token – Slipknot – Soen – Sólstafir – Testament – The Chats – The Ghost Inside – The Menzingers – Vended

Zondag 18 juni: Anti-Flag – Avatar – Billy Talent – Bloodywood – Chelsea GrinCoheed And Cambria – Deathstars – Def Leppard – Dieth – Dirkschneider – Eluveitie – Enter Shikari – Generation Sex – Greg Puciato – Hippotraktor – Hollywood Vampires – Insomnium – Katatonia – Kissin’ Dynamite – Kreator – Lionheart – Lorna Shore – Monster Magnet – Motley Crue – Novelists – Polaris – Skid Row – Stand Atlantic – The Halo Effect – The Luka State – Three Days Grace – Voivod

3692 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Features

Graspop Metal Meeting 2024: Tien acts die je moét gezien hebben

Over een maand mag al wie het belieft na langdurig uitkijken eindelijk de Desselse festivalweide van Graspop Metal Meeting betreden. Jaar na…
Features

Graspop Metal Meeting 2024: Tien acts om te ontdekken

Voor de 27e editie is Graspop Metal Meeting er weer in geslaagd om hardrock- en metalpioniers samen met de nieuwe garde op…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Heriot - "Foul Void"

Heriot keek op hun horloge en zag dat het tijd was voor een debuutalbum. Wie de Britse band al een tijdje volgt,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.