Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Mood Bored – “Lucky”

© Jorie Slagmolen

Dat er in Nederland ongelooflijk veel muzikaal talent rondloopt, moet ondertussen geen verrassing meer zijn. Een van de meest veelbelovende acts van het moment bij de noorderburen is Mood Bored. Het trio leerde elkaar kennen op de Rockacademie in Tilburg, tekende vervolgens een contract bij Mattan Records (van o.a. The Vices) en werd uitgeroepen tot een van de 3voor12 Popronde-talenten. Met een fijne kruising tussen indiepop en -rock die een beetje doet denken aan Wolf Alice, is Mood Bored langzaam maar zeker bezig met het veroveren van wat harten. Dat deed de band al met haar eerdere singles “Easy Going” en “Pour Into Me” vorig jaar, maar met deze nieuwste “Lucky” bouwt ze gewoon daarop voort!

Als er iets is dat Mood Bored laat horen met “Lucky”, is dat wel dat schijn bedriegt. Hoewel het klinkt als een lieflijk en dromerig liefdesliedje om lekker bij weg te zwijmelen, gaat “Lucky” over iets veel duisterders. In het nummer exploreert het drietal namelijk een uiterst problematische, toxische relatie. “Lucky” is gezongen vanuit het perspectief van een vreselijke partner die voortdurend manipulatieve dingen zegt om de ander onterecht aan zichzelf te laten twijfelen en zo een schuldgevoel te geven. Frontvrouw en bassist Myrte Driesenaar weet met haar betoverende stem enorm in te spelen op onze psyche. Het is een donker en confronterend nummer, deze “Lucky”, vooral voor degenen die helaas ook met zo’n partner hebben moeten dealen. Tegelijkertijd is deze single ook het bewijs van hoe getalenteerd Mood Bored is en nog een reden voor ons om de Tilburgers in de gaten te houden!

Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

252 posts

About author
nederlandser dan ik krijg je het niet
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Two Door Cinema Club - Keep On Smiling (★★★½): De reis is beter dan de bestemming

Even beginnen met een waarheid die ons doet beseffen dat we ouder worden: Two Door Cinema Club werd vijftien jaar geleden opgericht….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Two Door Cinema Club - "Lucky"

Wie Two Door Cinema Club zegt, denkt aan de zomer, festivals en een algemeen goed humeur. Met opnieuw dertig graden in het…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Nasty Cherry - "Lucky"

Het is intussen bijna twee jaar geleden dat Nasty Cherry haast uit het niets verscheen. Charli XCX zette Gabbriete Bechtel, Cloe Chaides,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.