FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Guns N’ Roses headlinet Graspop Metal Meeting 2023

© CPU – Chris Stessens

Wat op online fora al maandenlang de ronde doet, wordt vandaag eindelijk bevestigd. De legendarische hardrockband Guns N’ Roses headlinet de eerste festivaldag van Graspop Metal Meeting 2023. Net zoals op de eerste XXL-editie van 2018 krijgen we opnieuw een drie uur durende marathon waarin “Paradise City”, “Sweet Child o’ Mine”, “November Rain” en “Welcome to the Jungle” de lijm zijn. Sinds Axl Rose en Slash in 2017 de strijdbijl begroeven, staat de band strakker dan ooit. Het overige originele lid is bassist Duff Mc McKagan. Verder wordt de livebezetting aangevuld door oudgediende Dizzy Reed, drummer Richard Fortis en toetsenist Melissa Reese. Met Ghost als headliner op de North Stage slaat de festivalorganisatie een ijzersterke brug tussen de oude en nieuwe garde headliners.

De 26ste editie van Graspop gaat door van 15 t.e.m. 18 juni. Alle zaterdagtickets (incl. VIP) zijn inmiddels de deur uit. Je kan je hier registreren voor de wachtlijst. Dagtickets voor donderdag, vrijdag en zondag zijn nog voorradig. Hetzelfde geldt voor de combitickets. Meer info vind je op de website.

Een overzicht per dag op alfabetische volgorde:

Donderdag 15 juni: 1914 – Agnostic Front – Arch Enemy – As I Lay Dying – At The Gates – Beast in Black – Butcher Babies – Carpenter Brut – Cradle Of Filth – End – Epica – Escape The Gate – Evergrey – Ghost – Guns N’ Roses – Marduk – Molybaron – Motionless In White – Orbit Culture – Papa Roach – Septicflesh – Sick Of It All – Spiritbox – Stray From The Path – The Raven Age – The Winery Dogs – Unearth

Vrijdag 16 juni: Amon Amarth – Any Given Day – Asking Alexandria – Behemoth – Black Mirrors – Clutch – Crowbar – Delain – Disturbed – Fever 333 – Finntroll – Gojira Hatebreed – Heidevolk – Hollywood Undead – Landmvrks – Loathe – Meshuggah – Orange Goblin – Seether – The Amity Affliction – The Answer – Thundermother – Watain

Zaterdag 17 juni: Antimatter – Architects – Cane Hill – Cyclone – Danko Jones – Dark Angel – Draconian – Exodus – Fields of the Nephilim – Halestorm – I Prevail – In Flames – Korpiklaani – Legion Of The Damned – Less Than Jake – Life of Agony – Oceans – Pantera – Parkway Drive – Rancid – Russkaja – Skindred – Sleep Token – Slipknot – Soen – Sólstafir – Testament – The Chats – The Ghost Inside – The Menzingers – Vicious Rumours

Zondag 18 juni: Anti-Flag – Avatar – Billy Talent – Bloodywood – Deathstars – Def Leppard – Dieth – Dirkschneider – Eluveitie – Enter Shikari – Greg Puciato – Hippotraktor – Hollywood Vampires – Insomnium – Katatonia – Kissin’ Dynamite – Kreator – Lionheart – Lorna Shore – Monster Magnet – Motley Crue – Novelists – Polaris – Stand Atlantic – The Halo Effect – The Luka State – Three Days Grace – Voivod

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Disturbed, Hatebreed, Hollywood Vampires, Billy Talent en meer op Graspop Metal Meeting 2023

Kerst komt vroeg dit jaar voor iedereen die Graspop Metal Meeting een warm hart toedraagt. Vandaag pakt de organisatie immers uit met…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Gojira op Graspop Metal Meeting 2023!

Graspop blijft mondjesmaat nieuwe namen lossen in de aanloop naar de start van de ticketverkoop. Vandaag is het de beurt aan de…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Ghost op Graspop Metal Meeting 2023

In Dessel gaan ze het verlengde weekend in met een gloednieuwe naam voor Graspop Metal Meeting. Het festival breidde recent officieel uit…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.