Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe singles Bullant – “Rove” & “Trade”

© CPU – Cédric Depraetere

Joey Walker kennen we beter als gitarist van King Gizzard & The Lizard Wizard, de Australische rockband met de veel te lange naam. Tegenwoordig zien we wel vaker artiesten vanuit heel diverse genres onder een alter ego elektronische muziek maken, zoals Dot Major van London Grammar, en ook deze gitarist besliste reeds in 2020 om dat pad te bewandelen. Gelukkig koos Walker toentertijd een makkelijkere naam voor zijn soloproject, Bullant, waarmee hij het brede spectrum van de technoscene ontdekt. In 2020 kwam zijn debuutalbum Tyson, Crying uit en na een intermezzo zonder nieuwe muziek, komt de Australiër nu met een dubbelsingle.

Hier vinden we twee enorm verschillende interpretaties van techno terug. “Rove” neigt meer naar progressieve house waarbij de zomerse stem kracht wordt bijgezet door een nog zonnigere melodie. Hierdoor krijgen we een nummer dat helemaal voldoet aan Tomorrowlandstandaarden. De vredige akkoorden kruiden deze single, al had iets meer peper welkom geweest want het blijft een brave compositie. Dat laatste kunnen we van het andere nummer, “Trade”, niet zeggen. Deze ligt net heel ver van die zomerse, vredige sfeer. Wanneer we deze direct beluisteren na “Rove”, is het even schrikken. We worden meteen in volle snelheid gekatapulteerd en de harde kicks vliegen ons om de oren. Van de zomerse melodie van het eerste nummer schiet hier nog weinig over: het is een en al energie en kracht. Walker springt hiermee mee op de hard technotrein die momenteel door het EDM-landschap raast. Hij levert met “Trade” een stevige technobeuker af die perfect zou passen in een technoclub en totaal niet waar “Rove” dat wel zou doen: op de mainstage van een dancefestival.

Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe singles Anyma - "Explore Your Future" & "The Answer"

Trouwe volgers van het gevierde melodische technoduo Tale Of Us kregen een tijdje terug even een koude rilling, toen Matteo Milleri aankondigde…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Jess need strong boy - "Lustsaft"

‘On the intersection of sex and power, there’s a pulsating, erratic energy’: dat is de bio die te lezen staat op de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Indira Paganotto & Nina Kraviz - "white horse"

Indira Paganotto is een van de opkomende talenten in de technowereld, al twijfelen we of we haar zo nog wel kunnen noemen….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.