Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Thurston Moore – “Hypnogram”

© CPU – Ymke Dirikx

De kwajongen die in de jaren tachtig de grenzen van de alternatieve muziek verlegde met Sonic Youth, kan enkele decennia later nog steeds niet stil zitten. Wanneer Thurston Moore niet in de studio zit, is hij hoogst waarschijnlijk te vinden op de baan. Zo mogen we meneer Moore binnen enkele weken weer in ons land verwachten. Op maandag 13 maart kan je hem treffen in De Zwerver in Leffinge en de dag erna geeft hij het beste van zichzelf in Reflektor te Luik. Maar voor hij langs komt, verblijdt hij ons met “Hypnogram”, een gigantische track van meer dan zeven minuten.

“Hypnogram”, gemixt door de in Londen gevestigde producent Margo Broom, heeft de sombere, broeierige sfeer die we van iemand als Moore verwachten. ‘I’m closing my eyes to our lucid sleep / Give me a signal when you find me’, zingt hij over betoverende gitaren die over de zachte toetsen van de song worden gelegd. Uiteindelijk vallen alle instrumenten behalve de piano weg, waardoor de coda van het nummer als de herinnering aan een droom wegebt. Met “Hypnogram” bewijst Moore dat hij nog steeds de gave heeft om muziek te maken die zowel raakt als betovert.

Het is nog niet bekend wat de titel of releasedatum van het nieuwe solo-album van de voormalige Sonic Youth-lid zal zijn. Wel weten we dat hij het vorig jaar heeft gearrangeerd en dat het de gitaar-, piano- en orgelperformances van zijn frequente samenwerkingspartner James Sedwards bevat. Het album omvat ook zijn gebruikelijke crew van begeleidende muzikanten, waaronder bassist Deb Googe (My Bloody Valentine), percussionist Jem Doulton (Róisín Murphy) en elektronische muzikant Jon Leidecker (Negativland), met teksten van dichter Radieux Radio. “Hypnogram” is een zeer geslaagde eerste single en laat het ons nieuwsgierig uitkijken naar het nieuwe album van Thurston Moore.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
AlbumsRecensies

Thurston Moore – Screen Time (★★★½): Maatschappelijke mijmering met gitaren

Thurston Moore neemt nooit de makkelijkste weg naar het binnenoor. Toch kennen we de don van de dissonantie ook als een geniale…
AlbumsRecensies

Thurston Moore - BY THE FIRE (★★★★): Een psychedelische trip, voor echt deze keer

Thurston Moore ziet het groots. De laatste jaren bleven de verwezenlijkingen van zijn kant ons maar toestromen. Van geïmproviseerde solo-optredens tot minutieus…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Thurston Moore – "CANTALOUPE"

Thurston Moore heeft niet stilgezeten na het uiteengaan van Sonic Youth. “Cantaloupe” is de tweede single van zijn zevende soloalbum By the Fire dat 25…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.