Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single bbno$ – “still”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Vorige zomer stond bbno$ nog op Pukkelpop het publiek te Rickrollen met een Nederlandstalig kookboek in de hand waaruit hij af en toe iets voorlas. Nu brengt de 27-jarige rapper, zanger en songwriter nog altijd songs uit die ondanks de humoristische insteek van een verrassend hoog niveau zijn. We kunnen hem het best omschrijven als de Canadese versie van Joost, met wie hij toevallig jaren geleden al het nummer “Mayo, No Fries!” opnam. Het is opvallend hoe bbno$ internetcultuur kan integreren in zijn muziek zonder dat het geforceerd klinkt. Even kenmerkend is het feit dat hij nooit stilzit als artiest. Enkele maanden geleden bracht hij zijn zesde album bag or die uit. Daarop is onder meer het nummer “top gun” te horen waarin hij verwijst naar, jawel, Tom Cruise. Maar vanaf vandaag kunnen we de Canadees niet langer associëren met bedenkelijke songteksten.

Gedurende de voorbije weken kondigde bbno$ via sociale media een ‘droevig nummer’ aan. Gezien zijn discografie namen zelfs zijn trouwste fans deze aankondiging met een korrel zout. Toch breekt hij met “still” officieel met zijn status als memerapper. “still” is even kort als alle nummers op zijn vorige plaat. Maar in plaats van georganiseerde chaos horen we een serene twintiger moedig getuigen over zijn liefdesbreuk. ‘I miss you, everything you did wrong / Would make me feel so right / It was unfair’ zingt hij met een stem die zweeft over synchrone pianoklanken. Zulke oprechte emoties hebben we van hem niet meer gehoord sinds “help herself”. De vertedering die voortvloeit uit een artiest die doorgaans alleen op entertainment mikt is fantastisch om te zien. Wie nu nog denkt dat bbno$ niet serieus te nemen valt, heeft dit nummer simpelweg nog niet gehoord. Al zal eender wiens mening hem waarschijnlijk worst wezen.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

42 posts

About author
Donda > CLB
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Joost & Ski Aggu - “Friesenjung” (feat. Otto Waalkes)

Joost Klein mag op het gebied van ‘Hollanders met een hoek af’ de laatste twee jaar dan wel concurrentie hebben gekregen van…
InstagramLiveRecensies

Paaspop 2023 (Festivaldag 2): Luide zaterdag

De zaterdag van Paaspop had een mooi zonnetje in petto van zodra de deuren van de weide openwaaiden. Het grote festivalterrein stond…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Joost & gladde paling - "Bruder + Schwester"

Vorig jaar werkten Joost en gladde paling nog samen voor “Antwoord“, dat op Joosts album Fryslân verscheen, en hier is de volgende…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.