Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Surf Rock Is Dead – “help me understand”

© Michael Cooper

Surf Rock is Dead, een Brooklyn-gebaseerd duo dat sinds kort door het leven gaat als een trio, heeft zich gevestigd als een gevierd muzikaal collectief in de indierock- en dreampop-sfeer. Hun debuutalbum Existential Playboy uit 2020 was een mengeling van surf rock, shoegaze en opgewekte indierock. Het bracht duidelijk de paradoxen van het moderne leven naar voren. Met een uitgebreide tour en optredens met artiesten als Shout Out Louds, The Jezabels, Day Wave, Clap Your Hands Say Yeah en Hot Flash Heat Wave heeft het duo alvast een fervente fanbase verzameld.

De recente single “help me understand” heeft een soortgelijke tonaliteit als “back and forth”, hun eerste single uit hun laatste ep drama. Aangezien al de nummers van drama op één kant van een vinylplaat pasten, kwam het label op de proppen om op de b-kant enkele outtakes te drukken. “help me understand” is dus in de echte betekenis van het woord een b-kantje. Het nummer klinkt als een moderne versie van “Here Comes The Sun” van The Beatles en ligt in de lijn van de eerdere nummers van de band. Hoewel het duo niet altijd origineel klinkt, is dit soms moeilijk te bereiken in het genre waarin ze opereren. Surf Rock is Dead weet echter op indrukwekkende wijze de juiste balans te vinden tussen emotie en geluid, waardoor “help me understand” kan overgaan in een haastige, autotune-getinte indierocksong.

In feite is Surf Rock is Dead een sprankelend voorbeeld van de vermenging van existentialistische en speelse elementen in muziek, waarbij Kevin Pariso en Joel Witenberg het beste van beide werelden samenbrengen. Maar goed, dat is natuurlijk alleen als je het over een surf rock band hebt die beweert dat ze dood zijn.

Instagram / Facebook / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single My Life As A Moth - "Drama"

De Zweedse My Life As A Moth is een naam die je nog niet vaak zal hebben zien passeren. Niet zo vreemd,…
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Tea Party – Blood Moon Rising (★★★½): Riffs en bakken drama

We vragen het ons soms af: waarom is The Tea Party enkel beroemd in Canada? Mogelijk heeft het te maken met het…
Nieuwe singles

De vijf van "Den Beir" - 91

Een nieuwe week, een nieuwe round-up van een vijftal liedjes die we verder niet besproken hebben. Een beetje te ontdekken en zeker…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.