Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Throw Down Bones – “Optichrome”

© Steve Gullick

Post-covid, post-industrial psychedelia en dark ambient. Throw Down Bones liet ons al even watertanden sinds hun laatste album in 2018, Two. En zoals dikwijls na lang niet gegeten te hebben, krijg je bij honger zin in iets zwaarders. Op 24 februari komt haar derde album Three uit onder het Fuzz Club label, en we werden al warm gemaakt door de eerste twee singles. “Loma” deed ons al vermoeden dat de maaltijd post-covid nog zwaarder geserveerd ging worden en “The Guidance”, dat in januari uitkwam, bevestigde nogmaals dat deze band niet bepaald ideaal is om een kerstdiner te begeleiden.

Nu lanceert de band hun derde single. Met “Optichrome” wordt het duidelijk dat het viertal een deur inbeukt naar de zwaardere post-industrial. De vergelijking met Nine Inch Nails en A Place to Bury Strangers lijkt niet vergezocht. Ze zijn er helemaal klaar voor om onze trommelvliezen te scheuren. De prachtige baslijn die mooi verder uitgefaded wordt tot een ware extase. Op het einde bereiken de muzikanten dan ook hun grote doel. We belanden allemaal in een lange wachtrij op de afdeling neus-, keel- en oorziekten voor een dringende tympanoplastie. De sfeer bouwt zich volledig op en op het einde hebben we het gevoel dat we het beleefd hebben in een donkere, obscure kelder in Boedapest. Stippen jullie ook 24 februari aan?

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single A Place To Bury Strangers - "I Can Never Be As Great As You"

A Place To Bury Strangers blijft de laatste twee maanden zonder ophouden nieuw materiaal uitbrengen. De drie vorige singles waren “Change Your…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single A Place To Bury Strangers - "Chasing Colors"

A Place To Bury Strangers bracht de laatste twee maanden al twee singles uit, namelijk “Change Your God” en “It Is Time“….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single A Place To Bury Strangers - "It Is Time"

A Place To Bury Strangers, een band uit Brooklyn, heeft sinds 2007 al een heleboel langspeelplaten in zijn notitieboekje staan. Wie het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.