Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Sidney Gish – “Filming School” & “MFSOTSOTR”

De laatste keer dat we van Sidney Gish hoorden, was in 2019 toen ze een dubbelsingle uitbracht. Ondertussen ging ze wel nog op tour als support voor andere artiesten, zoals Beach Bunny en Cavetown. Op nieuwe muziek was het dus even wachten, tot nu, want ook deze keer brengt de singer-songwriter een dubbelsingle uit. Het is niet de eerste keer dat Gish op zich laat wachten. Zo ging ze na haar tweede album No Dogs Allowed op tour doorheen de Verenigde Staten en Europa om die plaat voor te stellen en duurde het twee jaar voordat er iets nieuws verscheen. Na het horen van deze nieuwe “Filming School” en “MFSOTSOTR” hopen we dat ze deze keer wel iets meer muziek blijft uitbrengen.

Voor het schrijven van deze twee singles had Sidney Gish een zeer aparte aanpak: ze begon te improviseren tot ze een compleet lied had, wat ervoor zorgde dat deze binnen enkele uren gemaakt waren. In “Filming School” gebruikte de Amerikaanse daarvoor haar ervaringen over een filmschool waar ze niet naartoe ging. Het geïmproviseerde aspect is hier ook sterk hoorbaar en we hebben het gevoel dat we samen met Gish in haar slaapkamer zitten terwijl ze het nummer speelt. Het is een simpel liedje en de weinige ondersteuning voor haar stem komt van een rustige gitaar.

“MFSOTSOTR” klinkt dan weer iets professioneler en het is vooral een elektrische gitaar die de hoofdrol verzorgt, terwijl Gish’ stem hier dan eerder op de achtergrond te horen is. De rollen zijn dus omgedraaid. Met net iets meer dan een minuut is deze single wat aan de korte kant, wat eigenlijk wel goed is want hoewel het qua sound aangenaam is, zou het na een tijd beginnen te vervelen. Sidney Gish improviseerde en wij kunnen dat enorm waarderen na het horen van deze dubbelsingle.

Facebook / Instagram / Website / Bandcamp

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.