Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single You Me At Six – “God Bless the 90s Kids”

© CPU – Toon Miermans

De Britse poprockband You Me At Six toerde de afgelopen maanden nog gretig de wereld rond, maar inmiddels dateren hun grootste hits toch al van een tiental jaar geleden. Het vijftal lanceerde vijftien jaar geleden een eerste album en is ondertussen toe aan hun achtste plaat. Truth Decay zal deze vrijdag uitkomen, en na de release van onder meer “No Future? Yeah Right” en “HeartLESS” vormt “God Bless the 90s Kids” nog een laatste wapenfeit voor het definitieve album. Met deze release achter ons, heeft de wereld de helft van de dertien albumtracks al kunnen beluisteren.

Zanger Joshua Franceschi lijkt het niet zo goed te kunnen vinden met kinderen uit de 21e eeuw: ‘They never know when to quit, they write their own scripts’, zingt hij wat geïrriteerd. Elektrische gitaren, een krachtige stem en een goede partij drums: alle elementen voor een rocknummer zijn van de partij, maar het blijft een beetje te dicht aanleunen bij de basisformule van wat als een standaard rocknummer gezien wordt. Daardoor is het te plat om enig in zijn soort te zijn. Begrijp ons niet verkeerd, “God Bless the 90s Kids” is een vermakelijk rockpopnummer, maar wij vermoeden niet dat het You Me At Six’ nieuwe, grote hit wordt. Nog even wachten en dan weten we wat de rest van het album ons te bieden heeft.

Truth Decay, de nieuwe plaat van You Me At Six, komt vrijdag 10 februari uit. Wil je het album ook eens live horen? Voor de show in Melkweg (Amsterdam) had je sneller moeten zijn, in Trix (Antwerpen) kan je op 22 februari nog terecht.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Magnolia Park – “Facedown”

De nietsvermoedende naam van de band, Magnolia Park, schept de hoop dat je naar lieve melodieën zult luisteren. Niets is minder waar,…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Pukkelpop vult affiche aan met Osees, You Me At Six, The Aces, Mother Mother en meer!

Je moet jezelf altijd blijven overtreffen, moeten ze bij Pukkelpop gedacht hebben. Vorige week dropte het festival maar liefst zeventien nieuwe namen…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Bearings – “Scenery”

Poppunk met een klein stevig randje, zo kan je het best de band Bearings omschrijven. Door hun energieke en aanstekelijke muziek hebben…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.