Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Lip Filler – “Haircut”

© Holly Whitaker

Draai het of keer het zoals je wilt, maar West-Londen blijft een van de boeiendste plekken waar nieuwe bands ontstaan. Het vijftal Lip Filler woont er alvast samen boven een kippenkraam en wil van daaruit de wereld veroveren. Zijn debuutsingle “Cool” bracht de groep vorig jaar uit en trok de aandacht van het gerenommeerde indie-label Chess Club Records, die het meteen onder de vleugels nam. Lip Filler nam dus een vliegende start en kon daardoor voor hun nieuwe single rekenen op St Francis Hotel, dezelfde producer die al met onder andere Michael Kiwanuka en Greentea Peng samenwerkte.

“Haircut” is de eerste single van Lip Filler onder Chess Club Records en toont meteen waarom ze wel eens snel kunnen doorbreken. Hun indierock leunt wat richting dansbare punk, waardoor ze zich meteen onderscheiden van gelijkaardige groepen met hun frisse, fruitige sound. Vooral in het slot bouwt de groep muzikaal indrukwekkend op, met bijzonder gewaagde, maar pakkende drums en een gitaarlijn die we niet snel kunnen vergeten. “Haircut” benadrukt dat Lip Filler al snel over ieders lippen zal gaan, want dit is een band die gemaakt is om voor het grotere werk te gaan.

Facebook / Instagram / Twitter

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1856 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Left of the Dial 2023 (Festivaldag 2): Rotterdam in de mix

Na regen kwam gisteren in Rotterdam jammer genoeg geen zonneschijn, al deerde dat de pret op de tweede dag van Left of…
Nieuwe singles

De vijf van "Den Beir" - 60

Een nieuw jaar, een nieuwe round-up van een vijftal liedjes die we verder niet besproken hebben. Toch zijn deze absoluut de moeite…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.