Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sofie Winterson – “Image”

©Laura Moreau

De afgelopen weken was zangeres Sofie Winterson succesvol op tournee met haar muzikale samenwerkingsproject MICH. Die tour ging langs een aantal uitverkochte zalen in het Nederlandse clubcircuit. Pers en publiek waren enthousiast en dus mogen ze komende zomer op herhaling. Sofie zal het wellicht druk krijgen, want begin juni verschijnt ook haar soloalbum Southern Skies, dat ze dit keer samen met Benny Sings maakte. Twee muzikanten pur sang die samen in een studio achter de piano liedjes componeren, dat moet wel een aantrekkelijke combi zijn. Ze schreven en maakten één liedje per dag en de zang stond er vaak ook in één opname op.

De eerste single “Image” pakt ons al volledig in. Winterson doet dat met haar herkenbare stem en Sings met een productie die strak, maar ook luchtig is en daarom het nummer heel toegankelijk maakt. Het is melodieus en dromerig tegelijk. Het nummer gaat over het beeld dat je van een ander maakt vanuit je eigen ervaring. Sofie en Benny kenden elkaar al een tijdje en hadden na hun ep Moral afgesproken hun samenwerking na de pandemie te bekronen met een heus album. Zo te horen is het beeld dat ze van elkaar hebben wel goed.

Southern Skies van Sofie Winterson verschijnt op 9 juni 2023.

Facebook / Instagram / Twitter

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
AlbumsRecensies

Benny Sings - Young Hearts (★★★): Met de groeten uit L.A.

Tim van Berkestijn, de Nederlander beter bekend onder het alter ego Benny Sings, is al aan zijn achtste album toe. Grote bekendheid…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Benny Sings - “Young Hearts”

Benny Sings is in de afgelopen 20 jaar uitgegroeid tot een van de grootste vaste waarden in de Nederlandse muziekwereld. Hij bracht…
FeaturesInterviews

Interview MICH: ‘Het is duidelijk waar onze eigen beperkingen liggen’

De Amsterdamse postpunkband MICH is aan het oefenen in hun oefenruimte. Na elk nummer blaast drummer Mick Johan warme lucht in zijn…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.