Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Marshmello – “Unity”

© CPU – Matthias Engels

De Amerikaanse dj en producer Marshmello liet zich de afgelopen jaren verleiden door samenwerkingen met popsterren en grote namen in de rapwereld. Zijn samenwerkingen met Khalid (“Silence” en “Numb”), Juice WRLD (“Come & Go” en “Bye Bye”) en Demi Lovato (“OK Not To Be OK”) werden massaal gestreamd, maar ook stevigere dubstepreleases met SVDDEN DEATH of Subtronics kwamen nog af en toe naar buiten. Zijn oude stijl waarmee de producer bekend werd, leek hij achterwege te hebben gelaten, maar de nieuwste singles doen iets anders vermoeden.

Op de eerste release van de producer dit jaar, “Party Jumpin’“, hoorden we plots terug de oldschool Marshmello-sound die zijn carrière leven inblies. De zware bassen, de glitcheffecten en de vrolijke melodieën waren plots terug en op “Unity” werkt hij volgens hetzelfde stramien. Het nagenoeg instrumentale nummer – de enige line die we horen is ‘Here we go’ – met een simpele melodielijn doet ons denken aan het geluid dat de Amerikaanse producer zo uniek maakte. Commercieel zal dit futuristische basgeluid niet zo’n succes worden als zijn hiphop- of popnummers, maar de ‘anonieme’ man met de helm onderscheidt zich wel weer van de rest en neemt de muzikale teletijdmachine naar toen hij nog écht anoniem was.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Marshmello & venbee - "No Man's Land"

Marshmello stond een tijdje lang aan de top van de EDM-industrie, maar die periode durven we nu wel voorzichtig vergane glorie te…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Juice WRLD - "Lace It" (feat. Eminem & benny blanco)

Vier jaar geleden doofde het licht van Juice WRLD door een onopzettelijke overdosis en verloor de rapwereld een van haar grootste sterren….
AlbumsFeatured albumsRecensies

Sam Fischer – I Love You, Please Don’t Hate Me (★★★½): Mengelmoes van melodieën

Sam Fischer is een Australische poprocksinger-songwriter en muzikant die in 2014 afstudeerde aan het Berklee College of Music in Boston. Al van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.