Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Marshmello – “Unity”

© CPU – Matthias Engels

De Amerikaanse dj en producer Marshmello liet zich de afgelopen jaren verleiden door samenwerkingen met popsterren en grote namen in de rapwereld. Zijn samenwerkingen met Khalid (“Silence” en “Numb”), Juice WRLD (“Come & Go” en “Bye Bye”) en Demi Lovato (“OK Not To Be OK”) werden massaal gestreamd, maar ook stevigere dubstepreleases met SVDDEN DEATH of Subtronics kwamen nog af en toe naar buiten. Zijn oude stijl waarmee de producer bekend werd, leek hij achterwege te hebben gelaten, maar de nieuwste singles doen iets anders vermoeden.

Op de eerste release van de producer dit jaar, “Party Jumpin’“, hoorden we plots terug de oldschool Marshmello-sound die zijn carrière leven inblies. De zware bassen, de glitcheffecten en de vrolijke melodieën waren plots terug en op “Unity” werkt hij volgens hetzelfde stramien. Het nagenoeg instrumentale nummer – de enige line die we horen is ‘Here we go’ – met een simpele melodielijn doet ons denken aan het geluid dat de Amerikaanse producer zo uniek maakte. Commercieel zal dit futuristische basgeluid niet zo’n succes worden als zijn hiphop- of popnummers, maar de ‘anonieme’ man met de helm onderscheidt zich wel weer van de rest en neemt de muzikale teletijdmachine naar toen hij nog écht anoniem was.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
AlbumsRecensies

iann dior - leave me where you found me (★★★½): Langzaam een nieuwe stijl proberen

De naam Iann Dior zal bij de meeste hiphop-fans waarschijnlijk een belletje doen rinkelen samenwerkingen met andere, grote artiesten, waaronder “Mood” van…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Khalid - "Softest Touch"

Het is alweer zeven maanden geleden dat Khalid nog eens met eigen muziek naar buiten kwam. Doorheen die periode kregen we wel…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Juice WRLD - "The Light"

Juice WRLD had het ongeluk slechts 21 jaar op deze aardbol te mogen rondlopen. In 2019 overleed de Amerikaanse artiest aan de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.