Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Falling in Reverse – “Watch the World Burn”

Al jaren maken de mannen stevige (rap) metal, maar Falling in Reverse ging niet onder zijn huidige naam van start. De groep startte in 2008 als From Behind These Walls. Een jaar later veranderden de leden hun naam naar Falling in Reverse, omdat de vorige naam al in gebruik was. Vier albums later is zanger Ronnie Radke nog het enige originele lid dat overblijft, en met zijn drie bandleden start hij vanavond hun Rockzilla Tour, samen met Papa Roach, door de Verenigde Staten. Om de tour op gang te trappen, releasten de bandleden nog snel “Watch the World Burn”.

Een wazige, geheimzinnige intro wordt al snel verstoord door ‘I got those voices in my head again’, een referentie naar Falling in Reverses nummer “Voices in my Head”. Depressie en demonen in Radkes hoofd zijn onderwerpen die regelmatig wederkeren in de donkere songs van de Amerikanen, en dat is op “Watch the World Burn” niet anders. Deze single zit boordevol onmenselijk snelle rapstrofes, krachtige vocals en majestueuze gitaarriffs. Neem daarbij nog eens epische hiphopbeat, een grootse, meeslepende melodie en Ryan Seaman die sneller dan het licht op zijn drumstel mept en je krijgt een episch metalcore-anthem. Er volgt een opbouw naar een absolute apotheose, die volgt na ‘I can’t control the monster any longer that’s inside’. We hopen van harte dat Radke zijn mentale gezondheid goed verzorgt, want van dit kunnen wij wel meer smaken.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single LeBlanc - "TWIJFEL" (feat. Ide Snake)

Allebei stonden ze al in de finale van een belangrijke wedstrijd voor jong opkomend talent, maar op een echte doorbraak wachten beide…
InstagramLiveRecensies

Haken & Between The Buried And Me @ Trix (Club): Hoofdgerecht laat op zich wachten

Nog geen drie weken geleden zag Fauna het levenslicht: een album vol onberekenbare tempo’s en waarbij elke track gelinkt is aan een…
LiveRecensies

ERRA @ Kavka Oudaan: Spektakel zonder waardig einde

Kavka is zichzelf de laatste jaren steeds meer op de kaart aan het zetten als het gaat om goedgevulde metalavonden. Waar eind…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.