Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single GOOSE – “Get It Started”

© CPU – Nathan Dobbelaere

GOOSE is de voorbije decennia uitgegroeid tot een electrorockband die haast de status van een beschermd monument geniet in ons land. Een paar Belpop-klassiekers en een uitstekende livereputatie zorgen er dan ook voor dat de groep nog steeds heel wat harten sneller doet slaan. Wie dacht dat het collectief rond frontman Mickael Karkousse na het uitbrengen van hun puike langspeler Endless op hun lauweren zou rusten, krijgt vandaag wederom een reden voor een hartelijk vreugdesprongetje in de vorm van “Get It Started”. 

Als de nieuwe single iets duidelijk maakt, dan is het dat monumenten ook nog steeds fris en relevant kunnen klinken. Met een intro die meteen met de deur in huis valt gaat Karkousse over tot de orde van de dag. “Get It Started” klinkt klassiek Goose en refereert dan ook naar het geluid van elektronika uit de jaren tachtig, zonder een moment gedateerd te klinken. De rustmomenten die drijven op het geluid van de synthesizers contrasteren fijn met de stevige percussie die Bert Libeert in de rest van het nummer weet neer te leggen. Het venijn zit hem, zoals wel vaker voorvalt bij GOOSE, weer in de staart. Het nummer eindigt dan ook met een finale die het geheel in een hogere versnelling duwt en die live ongetwijfeld weer voor vuurwerk gaat zorgen. Het nieuwe lied lijkt weliswaar primair bedoeld als toegift om de radio edit van oude bekende “Rock” te vergezellen, maar staat gelukkig probleemloos op eigen benen. “Get It Started ” is misschien niet het meest originele nummer dat we al gehoord hebben van GOOSE, maar het bevestigt wel dat we voorlopig niet voor een lege dansvloer hoeven te vrezen als de Kortrijkzanen in de buurt zijn. 

GOOSE is sterk op plaat, maar komt zo mogelijk nog beter uit de verf op het podium. Gelukkig kunnen we hen ook deze zomer aan het werk zien, de band speelt namelijk ten dans in het feeërieke Minnewaterpark op de eerste dag van het Cactusfestival.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Roísín Murphy komt naar Cactusfestival!

Onlangs bracht Roísín Murphy samen met DJ Koze een nieuwe, coole single uit en nu wordt de artieste aangekondigd als nieuwe naam…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Kim Gordon, High Hi en meer voor Cactusfestival 2023!

De vele festivalaffiches die ons land rijk is krijgen de dag van vandaag alsmaar meer vorm, zo ook die van Cactusfestival. Het…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

The Vaccines, shame en Slow Crush naar Cactusfestival 2023!

De line-up van Cactusfestival ziet er veelbelovend uit. Vorige maand werden nog zes nieuwe artiesten aangekondigd, waaronder Kurt Vile & The Violators…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.