Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single CHARLOT – “Nightblind”

© CPU – Fleur De Backer

De Nederlandse CHARLOT circuleert al een tijdje op onze radar, maar het grote publiek leerde het muzikale project van Lotte Mulder voornamelijk kennen als voorprogramma van Froukje. Vorig jaar bracht ze met Darker Than The Moon haar debuut-ep uit, maar een opvolger lijkt al in het verschiet. Na het ietwat donkere, doch melancholische “New Year’s Song“, kiest CHARLOT opnieuw voor duisternis op “Nightblind”.

Een lange, dreigende intro zet de toon voor “Nightblind” waarna we doorheen een verleidelijke duisternis zweven. De succesformule waarbij zoete, engelachtige vocalen de leidraad vormen, lijkt voor CHARLOT nog steeds te werken. Waar de eerste singles nog wat aarzelend durfden over te komen, weet “Nightblind” ons meteen te overtuigen en eist de Nederlandse vol overgave de spotlight op. Een dromerige bridge komt plots vrij confronterend over, want wat volgt is donkerder dan zwart terwijl er een explosie van fonkelende deeltjes plaats lijkt te vinden. De elektronische onderlaag vormt houvast voor zij die de weg kwijt zijn, maar als we heel eerlijk zijn, dolen we graag rond in de wereld die CHARLOT keer op keer weet te schetsen.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
LiveRecensies

Motel Mozaïque (Dag 2): Verwondering afgewisseld met teleurstelling

De tweede dag van Motel Mozaïque was de eerste volle festivaldag in Rotterdam, wat betekende dat we al relatief vroeg op pad…
2022FeaturesInstagramUitgelicht

Het elftal van 2022 volgens verschillende Belgische en Nederlandse artiesten

We hebben jullie de afgelopen weken overrompeld met onze lijstjes. Hoog tijd dus om eens wat andere mensen aan het woord te…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single CHARLOT - "New Year's Song"

Waar wij al ruime tijd fan waren van CHARLOT, leerde het grote publiek het muzikale project van Lotte Mulder het afgelopen jaar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.