FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Tom Odell, Go_A, The Haunted Youth en veertien anderen vullen Pinkpopaffiche aan

© CPU – Stijn Verbruggen

Binnen 140 dagen is het zover: dan gaat met Pinkpop een van de eerste grote zomerfestivals van start. Om de spanning al wat op te bouwen voegt de organisatie vandaag zeventien nieuwe namen toe aan de line-up. Nadat eerder al bekend raakte dat P!nk, Machine Gun Kelly en Popprijswinnaar Goldband het weekend van 16 juni naar Landgraaf zullen afzakken, is het vandaag tijd om een lading nieuwe artiesten te lossen.

De eerste naam die in het oog springt is Tom Odell. De Britse singer-songwriter scoorde met “Another Love” zo’n tiental jaar geleden een enorme wereldhit, die afgelopen jaar plots terug populair werd. Ook bracht hij met Best Day of My Life zijn zesde album uit. Verder prijkt de Oekraïense band Go_A, bekend van hun songfestivalnummer “Shum“, op de affiche. ‘Die moeten we boeken!’, moet de Pinkpoporganisatie gedacht hebben na hun indrukwekkende passage op Pukkelpop vorig jaar.

Met Brutus en The Haunted Youth pronken ook twee Belgische namen op de line-up. Die laatste is de indierockgroep rond Joachim Liebens en won in 2021 De Nieuwe Lichting van Studio Brussel. Nu ze hun debuutalbum uitgebracht hebben, lijkt hun carrière echt gelanceerd: gisteren kondigde Rock Werchter de Belgische band ook al aan voor hun komende editie.

Overige namen die in juni op het Landgraafse podium zullen verschijnen zijn Picture This, Maisie Peters, Lauren Sanderson, Xavier Rudd, Kevin & The Animals, Tove Lo, The Driver Era, The Jordan, Warpaint, Gayle, Dylan, The Lathums en Upsahl.

Pinkpop vindt dit jaar plaats in het weekend van 16-17-18 juni, in het Nederlandse Landgraaf. De kaartverkoop is reeds gestart, tickets kopen kan je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.