Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs – “Ultimate Hammer”

© Ania Shrimpton

Voor het leesgemak zullen we in dit artikel Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs als Pigs (x7) schrijven. De band uit Newcastle bereidt zich namelijk voor op de release van een gloednieuw album op 17 februari. En een nieuw album daar horen ook singles bij en vanuit het kamp van Pigs (x7) kregen we eerder al “Mr Medicine” te horen. Nu volgt met “Ultimate Hammer” een mokerslag van jewelste, eentje waarvan je niet zomaar een houten kop krijgt. Land of Sleeper is de vierde plaat van de stoners en lijkt hen enkel nog maar meer op de kaart te zetten.

Openen doet Pigs (x7) met een heerlijke groovy riff die de toon zet voor de rest van de song. Een opbouw als deze kan niet anders dan een krachtige song nalaten en dat blijkt al snel. De gitaren ronken in het rond en Matt Baty haalt zijn meest krachtige stem boven. Na een goeie twee minuten volgt een stevige break naar de sludge neigend waarin Baty zijn innerlijke demonen volledig loslaat. Een krachtige gitaarsolo zorgt voor een episch eindstuk om nadien nog eens goed snel uit te halen en je met een slag van de hamer achter te laten.

Op 6 mei speelt de band in Nijmegen op Sonic Whip Festival, de dag nadien kan je ze in Ekko, Utrecht zien en enkele weken later op 20 mei speelt de band ten dans in Trix.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

3485 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #21

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos hoog. Daarom ook dat het onmogelijk is om alles binnen de correcte tijdspanne van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.