Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bonobo – “Fold” (feat. Jacques Greene)

Toen Bonobo zijn carrière in 2000 startte, bracht hij nog vooral chill-out en ambientmuziek uit. Meer dan twee decennia later is zijn geluid met de tijd mee geëvolueerd en is het tempo in zijn vaak dromerige producties nadrukkelijker aanwezig. Zo ook op zijn album Fragments, waarmee hij onder de gelijknamige tour vorige maand nog Vorst Nationaal betoverde. Zijn vruchtbare jaar werd bekroond met nominaties voor de Grammy Awards in de categorieën Best Dance/Electronic Recording (“Rosewood“) en Best Dance/Electronic Music Album (Fragments).

Voor zijn nieuwste single baseerde Simon Green, de mens achter de Bonobo, zich op een heel eenvoudige, zuivere stemsample. Hij maakt gebruik van smakelijk percussiewerk en vult die ritmes aan met subtiele akkoorden, wat resulteert in een zweverige track met een fijne groove. Met “Fold” lanceert de Brit, samen met zijn Canadese collega-producer Jacques Greene, de ideale plaat om op een zonnige zomerdag tijdens het eerste uurtje van een dancefestival op te warmen voor de komende uren. Dat gevoel krijgen we helemaal als over de tweede climax een rookmachine rook begint te blazen – we wanen ons bijna op het festivalterrein. Met daarbij de toevoeging van nog enkele soundeffecten, kunnen we op de meer dan vijf minuten die “Fold” duurt moeilijk blijven stilzitten.

Bonobo staat op zondag 9 april op DGTL Amsterdam.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2023 (Festivaldag 4): Overal vuurwerk

De allerlaatste dag van Pukkelpop 2023 was er opnieuw eentje die baadde in een loodzware hitte. Een stralende festivaldag met andere woorden,…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Limp Bizkit, girl in red, Bazart en meer naar Pukkelpop!

Pukkelpop dacht dit jaar: ‘we zullen het eens omgekeerd doen.’ Meer dan eens gebeurt het dat festivals beetje bij beetje namen bekend…
InstagramLiveRecensies

Bonobo @ Vorst Nationaal: Trip door een nieuwe wereld

Het was weer enkele jaren geleden dat elektronicawonder Bonobo voet zette op Belgische bodem. Zaterdag was het nog eens zover en daar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.