Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single VLURE – “Cut It”

© Oli Erskine

Het Schotse kwintet VLURE stond al op zowat elk belangrijk showcasefestival in Europa en lijkt dan ook stevig af te steven op een doorbraak. De grootse synthpop met een onvervalste postpunkattitude valt op z’n zachtst gezegd ook tamelijk hard op in de grote vijver talent aan de andere kant van het Kanaal. Een jaar geleden brachten ze met EUPHORIA hun eerste en voorlopige enige ep uit, maar er is dit jaar heel wat nieuwe muziek op komst. De muzikale groei die ze in de korte tijd hebben doorgemaakt hoor je alvast op hun nieuwe single “CUT IT”.

Een brok bombast, dat is “CUT IT” van het begin tot het einde. De Schotse band pakt het deze keer iets robuuster aan en koos voor een meer industrial synthgeluid. Het resultaat is een pakkend en groots refrein dat bij momenten wat aan Editors doet denken, maar dan met iets minder panache in de zang. Dat wil echter niet zeggen dat de prestatie van Hamish Hutcheson tegenvalt. Zijn kille manier van zingen in dat sappig Schots accent past perfect bij de sfeer die de andere bandleden opwekken. Op het einde gaat VLURE er nog eens goed voor en eindigt “CUT IT” zo op de piek waar het al de hele tijd op het afsteven was.

VLURE aan het werk zien, kan voorlopig enkel in het Verenigd Koninkrijk of bij onze noorderburen op het Amsterdamse festival London Calling (19 mei).

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2034 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Boeckner - "Euphoria"

Dan Boeckner heeft als frontman van Wolf Parade al fantastische muziek uitgebracht, maar wil het nu solo proberen onder de naam Boeckner….
InstagramLiveRecensies

Dominic Fike @ Ancienne Belgique (AB): Factor 30!

Gisteren was de uitvinder van ‘sun-damaged rock’ in het land en dat zorgde voor een golf van euforie aan de poorten van…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Labrinth - "I'm Tired" & "Yeh I Fuckin' Did It"

Wat uit de mouw van Labrinth komt, verandert in een klein kunstwerk. De Britse singer-songwriter en producer is bij het grote publiek…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.