Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Dolly Parton – “Don’t Make Me Have to Come Down There” & “Gonna Be You” (feat. Belinda Carlisle, Cyndi Lauper, Debbie Harry en Gloria Estefan)

Gisteren mocht niemand minder dan Dolly Parton 77 kaarsjes uitblazen. De legendarische countryzangeres viert dat met de release van twee nieuwe singles. Of die ook op haar aankomende album zal verschijnen, weten we tot nog toe niet, want op Rock Star zullen voornamelijk covers staan. Wel gaf Parton al te kennen dat heel wat andere grote muziekiconen hun opwachting zullen maken, zoals Paul McCartney, Stevie Nicks, John Fogerty en Steven Tyler. Ook naar een releasedatum blijft het voorlopig nog gissen, al doen er geruchten de ronde dat Rock Star nog in de lente van 2023 zal verschijnen. Wij kijken er alvast naar uit.

Waarom we “Don’t Make Me Have to Come Down There” niet op Rock Star zien verschijnen wordt al snel duidelijk, want al van bij de start worden we overladen met pop-georiënteerde synthesizers. Ook de zang van Parton klinkt zeer aanstekelijk, maar het is natuurlijk ook hoorbaar dat haar stem niet meer zo dynamisch klinkt als in haar gloriejaren. In de pre-chorus komt daar nog eens een zeer lage mannenstem bij, die een soort komisch effect weet toe te voegen. Het is de voorbode op het a capellagedeelte dat de laatste minuut van deze single in beslag neemt.  Zo weet “Don’t Make Me Have to Come Down There” toch te verrassen en Dolly’s muzikale veelzijdigheid te illustreren.

Ondanks haar leeftijd blijft de countryzangeres een bezige bij, want samen met nog een resem andere artiesten werkte ze ook aan een lied voor de film 80 for Brady. Voor “Gonna Be You” sloeg ze de handen in elkaar met Belinda Carlisle, Cyndi Lauper, Debbie Harry en Gloria Estefan. Het levert een zeemzoet popliedje op dat inderdaad klinkt alsof het weggeplukt is uit een film, maar dan helaas wel eentje voor dertienjarigen die hun eerste kalverliefde doormaken. Het is allemaal wat te simpel, zowel muzikaal als tekstueel. De instrumentatie valt amper te horen en enkel de drums kunnen we duidelijk van de rest onderscheiden. De zang is op zich wel nog vrij goed, maar wat betreft het totaalplaatje mogen we van vijf artiesten van dit kaliber echt wel meer verwachten.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

431 posts

About author
Ik moet dagelijks 'ok boomer' aanhoren
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

Dolly Parton - Rockstar (★★½): Karaoke deluxe

Wat doe je wanneer er een nominatie in de bus valt voor de Rock & Roll Hall Of Fame en je nog…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dolly Parton - "Bygones" (feat. Rob Halford)

Op 17 november brengt Dolly Parton Rockstar uit. Het album zal voor twee derde bestaan uit covers van iconische nummers en tien originele…
LiveRecensies

Anna Katarina @ Posthotel: Spitsvondige melancholie waar we nog van gaan horen

De kans dat je al van Anna Katarina hebt gehoord? Die is misschien eerder klein. De Canadees-Amerikaanse singer-songwriter uit British Colombia speelde…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.