Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Skillet – “Finish Line” (feat. Adam Gontier)

Skillet

© CPU – Matthias Engels

Skillet was na de release van Dominion duidelijk niet van plan om stil te zitten. Na enkele behoorlijke recensies op het alweer heavy maar catchy geweld van de band rond John Cooper, werd een deluxe editie al snel aangekondigd. Daarvan werd “Psycho in My Head” eind 2022 al gelanceerd die de bekende Skillet-formule volgt door een industriële feel te combineren met typische metal- en hardrockelementen. Bij deze single wordt echter hulp ingeroepen van Adam Gontier, de voormalige frontman van Three Days Grace.

Voor de trouwe Skillet-fan klinkt de titel “Finish Line” bekend in de oren. Op het album Victorious uit 2019, dat ook een deluxe editie heeft, was deze het tweede meest beluisterde nummer. Dat lied leunt meer aan tegen de typische sound van Skillet, terwijl deze nieuwe versie meer de elektronische weg opgaat. Stevige gitaren en drums zijn vooral aanwezig in de strofes terwijl bombastische synthesizers en andere typische edm-geluiden het refrein en de outro begeleiden. De stemmen van Cooper en Gontier zijn heel gelijklopend, waardoor het niet altijd duidelijk is wie er zingt, iets dat we vooral tijdens de tweede strofe horen. Een mooie afwisseling tussen de twee rauwe stemmen is echter wel aanwezig tijdens de bridge, waarbij de twee stemmen ook kort even samensmelten. “Finish Line” experimenteert en breekt duidelijk met wat Skillet normaal serveert, en dat is gedurfd voor een band die na meer dan 25 jaar blijft presteren.

Dominion: Day of Destiny, de deluxe editie van het eerdere Dominion, is beschikbaar op 17 februari.

FacebookInstagram / Website / Twitter

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Haken & Between The Buried And Me @ Trix (Club): Hoofdgerecht laat op zich wachten

Nog geen drie weken geleden zag Fauna het levenslicht: een album vol onberekenbare tempo’s en waarbij elke track gelinkt is aan een…
InstagramLiveRecensies

I Prevail @ Trix: Zegevierende krijgers

Er zijn heel wat artiesten die hun succes te danken hebben aan een cover op YouTube, maar voor een metalcoreband kunnen we…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Extreme - “RISE”

Extreme is terug! Vergeef ons voor het uitroepteken, maar hier zaten we toch al enige tijd op te wachten. Vijftien jaar, om…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.