Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Academic – “My Very Best”

Er was een tijd waarin jonge bandjes van aan de andere kant van het Kanaal vrolijke indierock op ons afvuurden. Daar is natuurlijk niets mis mee, want het zorgde voor heel wat fijne nummers van pakweg Circa Waves, Sea Girls of deze The Academic. Voor de Ieren ging het weliswaar nooit nog zo vlot als in de periode rond hun sterke debuutplaat het geval was, al valt dat langs een kant ook te verklaren door de ietwat middelmatige muziek die de jongens de laatste tijd op de wereld loslaten. Hoe dan ook laat dat hen klaarblijkelijk niet tegenhouden, want met Sitting Pretty zit er alweer een nieuw album aan te komen, waaruit we vandaag “My Very Best” te horen krijgen.

Met iets meer dan drie minuten op de klok nemen de jongens van The Academic hun tijd om op volle snelheid te komen, want “My Very Best” komt eerst nog dromerig op gang, om geleidelijk aan open te bloeien in een vrolijk indierocknummer. Dat gebeurt aan de hand van die o zo herkenbare gitaarriffjes en het feit dat de refreinen gewoonweg heel makkelijk blijven hangen. Toch hebben we ook vandaag het gevoel dat de Ieren niet alles uit de kan haalden om van deze single een écht goed nummer te maken. We blijven met andere woorden wederom een beetje op onze honger zitten, want hoewel “My Very Best” er opnieuw eentje is die er vlotjes ingaat, hadden we ergens ietsje meer verwacht van dit viertal.

Sitting Pretty verschijnt op 10 februari. Op 5 maart stelt de band die plaat voor in de Botanique.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1962 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Louis Tomlinson @ Sportpaleis: Eenrichtingsverkeer

Van One Direction tot een florerende solocarrière, niet alleen Harry Styles kan er van meespreken. De immer charismatische Louis Tomlinson moet op…
LiveRecensies

The Academic @ Botanique (Rotonde): Energiek rockfeestje

Soms durven we al eens te vergeten dat Ierland buiten U2 nog heel wat ander muzikaal talent kent. Zo staken bijvoorbeeld al…
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Academic - Sitting Pretty (★★): Eerder nors dan fors

De moeilijke tweede. Het is een beruchte vloek die in het muzieklandschap gevreesd wordt, want na een geslaagd debuutalbum slagen er veel…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.