Nieuwe singlesOude Bekenden

Debuutsingle Silver Moth – “Mother Tongue”

© Peter Millson

Met zijn zevenen zijn ze bij Silver Moth en elk hebben ze al ergens hun strepen verdiend. Zo vind je er leden van Abrasive Trees, Burning House, Prosthetic Head en jawel frontman Stuart Braithwaite van Mogwai in terug. Het begon allemaal in 2021 na een Twitter-uitwisseling tussen Abrasive Trees gitarist Matthew Rochford, muzikante Elisabeth Elektra en Nick Hudson over Isle of Lewis. Na enkele Zoom meetings gingen ze met Evi Vine, Steven Hill (Abrasive Trees), Braithwaite, drummer Ash Babb en celliste Ben Roberts richting Great Bernera’s Black Bay Studios op de Isle of Lewis. Daar werd uiteindelijk geïmproviseerd en kwam Black Bay uit, een album met zes liedjes dat op 21 april verschijnt. Eerste single “Mother Tongue” geeft alvast wat van het mysterie vrij.

Met zijn zes minuten konden we al raden dat Silver Moth vooral de muziek ging laten spreken. Een donkere gitaar zet meteen de mysterieuze toon voor de rest van de song. De chorale vocals van Elisabeth Elektra geven het nummer nog wat extra enigma om zo de opbouw van de song helemaal te versterken. We voelen in alles dat de band toch goed nadacht over de improvisatie. Eens de stem van Evi Vine er nog eens bijkomt, horen we een prachtige meerstemmigheid. De lofzang over de gelijkheid van vrouwen voedt zich met twee geweldig mooie stemmen. Het klinkt allemaal wat madrigaal, maar net daarin sluipt de epische kracht van deze song. Alle andere instrumenten, van drums tot fluiten, geven “Mother Tongue” zijn unieke kracht en we kunnen alleen maar hopen dat de rest van de plaat even krachtig wordt als deze single.

FacebookInstagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

3667 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Laura Palmer - Exploding Head Syndrome (★★★★): Ontregelend gebeuk

Over Laura Palmer kunnen twee verhalen verteld worden. Het eerste verhaal speelt zich af in Twin Peaks en handelt over de moord…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Xylouris White - The Forest In Me (★★★): Verdwalen tussen angst en moed

Neen, Xylouris White is niet de recentste hype in de wereld van mondhygiëne. Het sinds 2013 (s)tandvastige, muzikale en wereldlijke duo bestaat…
AlbumsRecensies

EF - We Salute You, You and You! (★★★★): Postrockhelden keren terug door de grote poort

Het Zweedse EF heeft ondertussen ondertussen al meer dan vijftien jaar dienst op de teller staan. De groep uit Göteborg lastte sinds…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.