Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Filibuster – “Can’t Unfriend Yourself”

Filibuster, de alternatieve rockband uit het Antwerpse, zorgt voor een comeback in 2023. Het laatste muzikale werk van de band dateert al van 2020. In dat jaar brachten ze de plaat Future Anachronisms uit. Met de nieuwe song “Can’t Unfriend Yourself”, lost Filibuster een eerste track van hun tweede opkomende lp Quiet Part Out Loud. Wij vinden het alvast veelbelovend klinken. De titel heeft een duidelijke boodschap: het menselijk hart in conflict met zichzelf. Ze wijzen tijdens de song vooral naar de onlinewereld. Een plaats waar ieder zich kan verstoppen achter de werkelijkheid.

Filibuster laat in het begin van de song meteen duidelijk zien welk instrumentaal talent ze hebben. Een lange, uptempo en donkere gitaarsolo met hier en daar een drumslag opent de song. Daarna volgen de eerste gezongen noten. De klanken van de zanger komen zweverig, donker en soms onverstaanbaar over, wat zijn charme heeft. Toch zijn de instrumenten bijgevolg meer aanwezig dan de stem. We moeten dus geconcentreerd luisteren om erachter te komen wat de tekst juist is, al is wegdromen bijna onmogelijk. Tijdens de tweede strofe maakt de zweverige stem plaats voor een hardere klank. Dat zorgt ervoor dat we even terug wakker zijn. Naar het slot toe echoot de stem verder op de instrumenten.

“Can’t Unfriend Yourself” is herkenbaar, maar ook weer niet. De artiesten zelf vinden de song alvast de ideale brug dus tussen pre- en postcorona Filibuster. Sommige elementen blijven vergelijkbaar, zoals de intro met dezelfde beats. Het is een ideale song voor de liefhebbers van op instrumenten gefocuste, dromerige rockmuziek.

Op 18 maart verschijnt met Quiet Part Out Loud de tweede plaat van Filibuster. De releaseshow is op dezelfde dag in Bar coStA in Antwerpen, samen met Television Programs!

Facebook  / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Palace - "Make You Proud"

Sinds 2016 raapt Palace met zijn muziek de ene na de andere verloren ziel op van de grond. Drie dagen geleden blies…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Wilson55 - "Rosa"

Wilson55 of ‘Wilson fifty-five’ is een nieuwe band uit het charmante Lier. Al enkele jaren repeteren en spelen de Kempenzonen samen, met…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles ...And You Will Know Us by the Trail of Dead - "No Confidence" & "Salt in Your Eyes"

Als een artiest na enkele jaren stilte plots met nieuwe muziek komt, volgt meestal ook een nieuw album. Dit is dan ook…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.