Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Black Honey – “Up Against It”

Black Honey

© CPU – Cédric Depraetere

Black Honey probeert al bijna tien jaar lang hun stempel te drukken op de indierockindustrie. Met een sound niet veel verschillend van Garbage en Elastica brengt de band altijd stevige rocknummers die afwisselen met catchy hooks. Door in voorprogramma’s te spelen van onder andere Royal Blood is de band uit Brighton stilletjes goed op weg die stempel waar te maken. Na een moeilijke albumrelease tijdens het coronatijdperk met Written & Directed, is Black Honey druk bezig met hun derde album A Fistful of Peaches extra te promoten. De band bracht vorig jaar al drie nummers van dat album uit met daarbij het meest recente “Heavy” dat een kleine evolutie in hun sound bevestigt.

“Up Against It” begint best rustig met een simpele gitaarriff en simpel slagwerk. De gitaarriff wordt snel vervangen door de typische zangstijl van Izzy B. Phillips. Een kort opwarmertje voor wat daarna volgt. De krijsende feedback en drums geven een luid startschot voor het refrein. Daarbij worden de gitaren losgelaten terwijl een catchy zanglijn al dat geweld overstijgt. De band brengt snel de rust van de strofe terug, maar verstoort die dan weer op dezelfde manier als voordien. Het lied wordt vervolledigd met een speech over dat het opgroeien op school niet altijd van een leien dakje gaat en dat pesterijen zelden liggen aan het slachtoffer. Dat het refrein na enkele keren door de oren te razen, daar ook blijft hangen, is echter wel honderd procent de verdienste van Black Honey.

Het nieuwe album A Fistful of Peaches komt uit op 17 maart.

Facebook / Instagram / Website / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Eades - "Reno Pt. 2"

Het leven lacht de leden van Eades uit Leeds toe, want een jaar na de succesvolle uitgave van hun debuutalbum Delusion Spree…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Overpass - "Right Time"

De naam Overpass zegt je misschien nog niets, maar daar zal snel verandering in komen. De Britse band uit Birmingham bestaat uit…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Seafret - "Wonderland"

Melancholische duo’s zijn niet meer weg te denken uit de indiewereld, denk maar aan Champs, (het vroegere) Portland en MGMT. De Britse…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.