Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Screaming Females – “Brass Bell”

Dat Marissa Paternoster een gedreven artiest is, mag je gerust een understatement noemen. Ze maakt muziek met haar soloproject Noun, brengt ook dingen uit onder haar eigen naam, maar is voornamelijk bekend als frontvrouw van Screaming Females. Samen met Jerrett Dougherty en Mike Abbate maakt ze al bijna twee decennia lang rockmuziek onder die noemer. Het trio heeft dan ook al zeven langspelers op hun naam staan en voegt daar volgende maand een achtste aan toe. Desire Pathway verschijnt vijf jaar na hun vorige plaat en Screaming Females laat daarvan nu al “Brass Bell” op ons los.

“Brass Bell” opent stevig met synths, om daarna fans van het betere gitaarwerk op hun wenken te bedienen. Het lied beschrijft het gevoel dat je hebt wanneer je jezelf moet overgeven aan iets dat sterker is dan jezelf. Leadsinger Marissa Paternoster klinkt wel goed, maar het zijn vooral de gitaren die onze aandacht trekken tijdens deze single. Er zijn harde stukken, zoals tijdens het refrein, maar ook kalmere intermezzo’s waarin het trio aantoont dat ze hun instrumenten goed beheersen. Naar het einde toe laten de artiesten zich helemaal gaan en menen we zelfs geschreeuw te horen. “Brass Bell” is een stevig nummer dat meteen de toon zet voor dat aankomende album.

Desire Pathway komt uit op 17 februari en Screaming Females gaat daarna op tour. Op 8 juni staan ze in Nederland in VERA te Groningen en een dag later staan ze in ons land in de Botanique (Rotonde) te Brussel.

Facebook / Instagram / Website / Twitter

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Linkin Park – “Fighting Myself”

Linkin Park viert dit jaar het twintig jarige bestaan van Meteora, het tweede album waar onder meer “Somewhere I Belong” en “Breaking…
InstagramLiveRecensies

Haken & Between The Buried And Me @ Trix (Club): Hoofdgerecht laat op zich wachten

Nog geen drie weken geleden zag Fauna het levenslicht: een album vol onberekenbare tempo’s en waarbij elke track gelinkt is aan een…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Demi Lovato - "Still Alive"

Nog niemand is de Amerikaanse singer-songwriter en acteur Demi Lovato vergeten. Tot nu toe bracht ze al acht studioalbums, twee videoalbums en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.