Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gracie Abrams – “Where do we go now?”

© Arianna Shooshani

Goede dingen laten vaak eventjes op zich wachten, zo moet Gracie Abrams gedacht hebben. Het heeft namelijk een flinke poos geduurd voor haar debuutalbum af was, maar de plaat komt er nu dan éindelijk aan. Op 24 februari verschijnt het langverwachte Good Riddance, waarvoor de jonge Amerikaanse nauw samenwerkte met niemand minder dan The National’s Aaron Dessner. Het duo werkte samen in zijn Long Pond Studio ergens in de bossen van de staat New York, waar hij ook al samenwerkte met Taylor Swift aan folklore. Dat belooft dus veel goeds voor Good Riddance, waar we met “Where do we go now?” vandaag de lead single van krijgen.

Van Gracie Abrams zijn we ondertussen gewend dat ze zichzelf ontzettend kwetsbaar opstelt in haar muziek en ook op “Where do we go now?” is dat het geval. Tegen een dromerig, ietwat melancholisch deuntje zingt de singer-songwriter over een relatie waarvan ze weet dat die eigenlijk zo goed als klaar is. Abrams zoekt de oorzaak bij haar eigen mentale problemen en demonen, en vraagt zich af hoe ze nu in godsnaam verder moeten. De breekbaarheid in haar stem maakt dat wij haar pijn en wanhoop heel goed voelen, waardoor we een brok in de keel krijgen. “Where do we go now?” is eerlijk en kwetsbaar, en eentje die veel belooft voor dat aanstaande album.

Gracie Abrams’ Good Riddance wordt op 24 februari de wereld ingebracht.

Facebook / Instagram / Twitter

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

195 posts

About author
ik droom, denk en vind veel
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Gracie Abrams - Good Riddance (★★★★): Prachtig vat vol tegenstrijdigheden

Helaas is er geen duidelijke manier waarop je het best van je duisterste gedachten af kan komen. Sommigen vinden steun in therapie,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Nanna - "Crybaby"

Het kan eens voorvallen dat een artiest buiten de grenzen van diens band nog een muzikaal ei kwijt moet; kijk bijvoorbeeld maar…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gracie Abrams - "Amelie"

De tijd waarin we Gracie Abrams introduceerden door haar vader, Star Wars-regisseur J.J. Abrams, in dezelfde zin te noemen, ligt stilaan achter…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.