Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single John Cale – “NOISE OF YOU”

© CPU – Chris Stessens

Het is inmiddels al bijna vijf jaar geleden, maar over een dikke maand komt John Cale eindelijk terug naar België. Deze zomer stond hij normaalgezien in OLT Rivierenhof, maar dat concert ging om logistieke redenen niet door. Achteraf gezien is het misschien wel een geluk bij een ongeluk, want zijn nieuwe album MERCY zal tegen dan wel al uitgebracht zijn. Het is dan maar te hopen dat het ook een goed album wordt, al stelt de Welshman nooit echt teleur en wist “Night Crawling” ook al te overtuigen.

Ook deze derde single stelt niet teleur, maar “NOISE OF YOU” zal wel niet geschikt zijn voor iedereen. We horen voornamelijk ambient achtergrondmuziek, waar John Cale soms boven praat en maar vrij weinig zingt. Dat het een liefdesliedje is, valt door de instrumentatie niet meteen op, maar wie goed naar de tekst luistert, heeft het wel al snel door. Soms voelt het afstandelijk aan, soms bedwelmend en ondanks het gebrek aan variatie blijft het wel intrigeren. Een liefdeslied brengen op deze manier, je moet er maar opkomen. Er lijkt dan ook geen rem te zitten op de tomeloze vernieuwingsdrang van Cale en het heeft er alle schijn van dat MERCY daar het levende bewijs van zal worden.

MERCY verschijnt op 20 januari. Op 23 februari staat John Cale in De Roma.

Facebook / Instagram / Twitter 

Beluister de singles van de week op onze Spotify.het ge

473 posts

About author
Ik moet dagelijks 'ok boomer' aanhoren
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single John Cale - "Shark-Shark"

John Cale is voor veel mensen een van de beste muzikanten ooit. De man uit Wales heeft met de Velvet Underground een…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single John Cale - "How We See The Light"

In principe behoeft John Cale geen introductie. Voor de jongste lezers geven we toch graag een korte inleiding. John Cale is een…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Blessed Madonna - "Mercy" (feat. Jacob Lusk)

Wie al eens graag een dansje placeert, zal The Blessed Madonna zeker in zijn hart dragen. De Britse dj en producer heeft…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.