Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Harpy – “Swallow“

Soms heb je van die artiesten die ineens op je radar komen en er vervolgens niet meer van af gaan. Harpy is een van deze artiesten. Veel is er niet bekend van deze opkomende Britse artiest, maar dat ze catchy muziek maakt, is een ding dat zeker is. Je kan Harpy het beste vergelijken met de Amerikaanse zangeres Poppy, popmuziek met een luguber en duister randje. Na vorig jaar grote ogen hebben gegooid met het uitbrengen van “Medicine”, is ze begin 2023 terug met de nieuwe single “Swallow”.

De zangeres noemt “Swallow” op Twitter een getraumatiseerd kind waarvan de ouders Sam Smith’s “Unholy” en “Twisted Transistor” van Korn zijn, een vergelijking die je duidelijk kan horen. Het nummer ontvangt de luisteraar met een dreunende baslijn, die duidelijk inspiratie heeft gehaald bij “Unholy”. De vocalen die Harpy laat horen, zijn loepzuiver en laten zien waar haar kracht ligt. De bloederige videoclip die de single gekregen heeft, maakt het plaatje compleet en zorgt er voor dat je niet om de song heen kan. Harpy bewijst dat ze met “Swallow” een enorme stap vooruit heeft gezet en dat ze meer dan klaar is om door te breken bij het grote alternatieve publiek.

Wat de toekomst gaat brengen voor Harpy is onbekend. Momenteel staan er nog geen shows gepland op het Europese vasteland, maar dat deze er in de loop van de jaren aan gaan komen, staat in de sterren geschreven.

Facebook / Instagram / Twitter

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Première: Debuutsingle Neon Golden - “Hard To Find”

Geïnspireerd door een concert van The Bony King Of Nowhere in de Vooruit dacht Gentenaar Aaren Van De Maele: dat moet ik…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single APRE - "Submarine"

Het Engelse duo APRE brengt met “Submarine” een heerlijk verfrissend nummer voor tijdens deze warme dagen. Amper vijf maanden na hun mixtape…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dez Mona - "Fresh Water"

Dez Mona brengt geen verse honing, maar vers water. Sinds vandaag is hun nieuwe track “Fresh Water” overal te beluisteren. Het nummer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.