Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tennis – “Let’s Make a Mistake Tonight”

© Luca Venter

Als koppel samen muziek maken, het is zeker niet iedereen gegeven. Voor de Amerikanen Alaina Moore en Patrick Riley is de vonk echter wel met succes overgeslagen op muzikaal vlak. Sinds 2010 maakt het duo onder de naam Tennis gezellige dromerige indiepop. Met al vijf albums onder de knie is de groep al lang niet meer aan zijn proefstuk toe. Eind vorig jaar lieten de twee ons nog weten dat ze daar snel nog een zesde langspeler aan zouden toevoegen. Het nieuwe album heet Pollen en zal op 10 februari verschijnen. Met “One Night with the Valet” kregen we al een eerste nieuwe single, die nu gezelschap krijgt van de tweede worp “Let’s Make a Mistake Tonight”.

De titel geeft het eigenlijk al voor een groot deel weg, maar “Let’s Make a Mistake Tonight” is volgens zangeres Alaina Moore inderdaad een nummer over hoogmoed, fantasie en een koppig wensverlangen over het beleven van de liefde. Het duo tovert ons dan ook een terugkerende droomscène voor waarbij het samen roekeloos de droom blijft doorrijden; hij met de ene hand op het stuur, de andere op haar dij. Een liefdevol wensbeeld dus, dat ook klinkt zoals we van Tennis gewoon zijn. Met de zachte popvocals en twinkelende synthmelodieën klinkt deze nieuwste niet meteen als een grote verrassing, maar de funky gitaarakkoorden en punchy drums geven het nummer wel een fijne speelsheid die ons makkelijk het nummer door laat rijden.

Of ze het succes van hun laatste langspeler Swimmer opnieuw zullen evenaren met Pollen valt nog even af te wachten, maar in afwachting van de nieuwe plaat blijft Tennis gewoon doen wat ze goed doen.

/

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Courting - "Tennis"

De meest sportieve band uit het Verenigd Koninkrijk zou zomaar eens Courting kunnen zijn. De band uit Liverpool loste in hun prille…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Molly Burch - Romantic Images (★★★½): Van het eindejaarsbal naar de discodansvloer

Het mag een klein wonder genoemd worden dat Molly Burch niet actief is in de filmwereld. Ze groeide omringd door acteurs op…
AlbumsRecensies

Tennis - We Can Die Happy (★★★½): Op de grens van het onbekende

Nee hoor, ABBA is nog niet dood – of toch de hedendaagse interpretatie ervan niet; Tennis. Het Amerikaanse indiepop man-en-vrouwduo releasete vandaag We…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.