Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single traumahelikopter – “Geen Zon”

Traumahelikopter is op stoom. Tien jaar na de gelijknamige debuutplaat komt de band halverwege januari terug met hun nieuwste album Save Yourself. In de voorbije maanden mochten de fans van de band hun vingers al aflikken bij de muzikale voorproefjes in de vorm van de singles “Sarah” en “Please Don’t”, waarbij het nu de beurt is aan het nummer “Geen Zon”. Waar voorheen altijd werd gekozen voor Engelse songteksten, gaat het muzikale trio uit Groningen op de nieuwste single als eerste keer de Nederlandstalige toer op.

“Geen Zon” trapt af met een stevige gitaarpartij dat als ruggengraat dient voor het gehele lied. Tekstueel is het nummer alles behalve speciaal. De single bevat geen uiterst diepzinnige teksten en voelt daardoor vrij vlak aan. De schreeuw die de zanger zo nu en dan op de luisteraar loslaat, is de enige vocale verrassing. “Geen Zon” blijft daardoor vastgenageld aan de grond en is verre van een hoogvlieger, doch hoor je de creativiteit van de band terugkomen in de gitaarriffs en het slagwerk. Al bij al kan het lied weinig potten breken en klinkt het als een gemiste kans voor de band om een nieuwe doelgroep aan te spreken.

“Geen Zon” is een van de nummers dat op het nieuwste album Save Yourself zal prijken. Het vierde studioalbum ligt vanaf 20 januari in de schappen en ter promotie hiervan gaat de band in het voorjaar diverse Nederlandse popzalen af.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Wine Lips - "Derailer"

De Canadese band Wine Lips is een rasechte garagerockband die tussen 2017 en 2021 reeds drie lp’s uitbracht. Er zit een zeker…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Palaye Royale - "umakemenotwannadie"

Het lijkt wel nooit te stoppen voor de Amerikaanse rockband Palaye Royale. In december van vorig jaar brachten de drie broers nog…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Lilith Ai - "Burner Phone"

Lilith Ai laat sinds 2016 haar creaties op de wereld los. Ze bewees ons ondertussen dat ze in veel stijlen thuis is….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.