Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Justice – “Donna”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Justice is eindelijk terug, maar helaas niet met nieuwe muziek. Of ja, daar valt uiteindelijk wel een woordje uitleg bij te vermelden, want het Franse dj- en producersduo heeft met “Donna” wel degelijk een onuitgebracht nummer de wereld in gestuurd. Die track gaat weliswaar al een hele tijd mee, gezien ze met wat meer geluk op debuutplaat † was geëindigd. Nu dat album vandaag zijn tiende verjaardag viert, en er bijgevolg een speciale versie van verscheen, zagen de mannen dan ook de mogelijkheid om “Donna” alsnog het daglicht te gunnen. Samen met demo’s van onder andere hits als “D.A.N.C.E.” en “The Party” dus een fijn extraatje voor de fans, maar uiteindelijk niet echt iets om helemaal warm van te lopen.

Al snel wordt namelijk duidelijk waarom “Donna” nooit de grootse release haalde, want hoewel het nummer wel in dezelfde sfeer vertoeft als de grote hits van , weet het net niet dat tikkeltje extra te brengen. Met iets meer dan drie minuten op de klok kabbelt de outtake eigenlijk gewoon wat voort, hetzij op een redelijk dromerige en dansbare manier. De euforische synths en de strakke beat spelen zoals verwacht een hoofdrol, maar “Donna” bouwt eigenlijk vooral op naar niets. Geen groots hoogtepunt of herkenbare eigenheid, maar gewoon een tussendoortje. En meer hoef je eigenlijk ook niet te verwachten van een nummer dat tien jaar geleden al niet hoefde te verschijnen. Zoals gezegd dus een fijne opflakkering voor de fans, maar ook niet meer dan dat.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2089 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Justice - "Saturnine" (feat. Miguel)

Hyperdrama begint steeds meer vorm te krijgen. Justice is namelijk al sinds begin dit jaar singles aan het uitbrengen in de aanloop naar…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Justice - "Incognito"

‘We are your friends’, klonk het bijna twintig jaar geleden bij Justice, en die vrienden brengen binnenkort eindelijk nog eens een nieuw…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Justice - "One Night/All Night" (feat. Tame Impala) & “Generator”

Dat Justice eind vorig jaar al opdook op heel wat festivalposters deed het beste vermoeden voor 2024, en zo geschiet nu ook….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.