Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Circa Waves – “Living in the Grey”

© CPU – Bert Savels

Circa Waves is het typische voorbeeld van een band die vandaag nog steeds op het succes surft van een hit die ze tien jaar geleden scoorde. “T-Shirt Weather” is het vandaag de dag helaas allerminst, maar het neemt niet weg dat de Britten dankzij die song nog steeds kunnen rekenen op een middelgrote fanbase. Het viertal brengt dan ook zo nu en dan nog eens een fijn nummertje uit, maar je voelt de laatste tijd toch steeds vaker dat de mannen iets te vaak uit hetzelfde vaatje blijven tappen. Het is dan ook nog maar de vraag of het aankomende album Never Going Under een hoogvlieger zal zijn. Deze “Living in the Grey” doet ons alvast denken van niet.

Deze nieuwste creatie is namelijk een ballade, maar dan op de manier waarop je die van Circa Waves zou verwachten: strijkers en een beat, begeleid door de herkenbare stem van frontman Kieran Shudall. Geleidelijk aan breekt het nummer dan iets grootser open, maar nooit op een manier die je van je sokken blaast. Het gevoel van ‘willen, maar niet kunnen’ overheerst bij het horen van “Living in the Grey”, zeker als Circa Waves iets later in het nummer probeert om zijn zomerse zelve in het geheel te verwerken. De Britten proberen het beste van twee werelden te combineren, maar gebruiken daarvoor helaas de foute ingrediënten, waardoor dit effectief een grijze single blijkt.

Never Going Under verschijnt op 13 januari. Op 24 februari staat Circa Waves in de Botanique.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2184 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Tinlicker - "Nothing To Lose" (feat. Circa Waves)

Hoewel ze al muziek uitbrachten op enkele bekende dancelabels als Anjunadeep, mau5trap en Armada, hoort Tinlicker toch niet bij de meest spraakmakende…
InstagramLiveRecensies

Crammerock 2023 (Festivaldag 2): Binnenkoppers à volonté

Deze jaargang van Crammerock werd vrijdag feestelijk op gang getrapt met enkele smakelijke sets van onder meer Miles Kane, Goose en Merol….
InstagramLiveRecensies

Circa Waves @ Botanique (Orangerie): Moshpits en singalongs bij de vleet

Toen zanger en gitarist Kieran Shuddal in 2013 wat nummers schreef en ze online smeet, sloeg hij erin om drie muzikanten te…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.