Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Vallis Alps – “On The Eve Of The Rush”

© Rocket Weijers

In 2015 loste het jonge muziekduo, bestaande uit de Australische Parissa Tosif en de Amerikaanse David Ansari, met “Young” hun eerste release onder de naam Vallis Alps. De lichte en sfeervolle electronica en de luchtige stem van zangeres Parissa sloegen meteen aan en het project kreeg al snel meer vorm met meer nieuwe releases en twee ep’s over de volgende twee jaren. Nadien werd het erg stil rond de twee, maar vijf jaar na die tweede ep, Fable, lijkt het duo opnieuw klaar te zijn voor een nieuw hoofdstuk. Begin vorige maand kreeg dat nieuwe begin al vorm met de eerste symbolische single “Set If Off, Set It Right”, een niet geheel verrassend nummer over het maken van grote beslissingen en het achterlaten van bagage uit het verleden.

De terugkeer breidt zich ondertussen verder uit met de nieuwe, electrohouse single “On The Eve Of The Rush”, waarmee ze hun muren verder openbreken. Het duo houdt net als op de vorige single vast aan hun frisse elektrobasis zoals we die kennen, maar klinkt op deze nieuwe uitgave iets groter en energieker dan vorige releases. Het bloeit ook mooi open in de refreinen, met analoge synths en lichte industriële toetsen. Het duo zocht deze keer hun inspiratie in de literatuur, met de John Steinbeck klassieker The Grapes of Wrath als centrale bron. Net als de hoofdpersonages lieten Parissa en David zich leiden door het verhaal van migratie en hun eigen zoektocht naar succes, vrijheid en een toekomst. Alleen is die zoektocht vaak een extreme confrontatie met materialisme en zichtbare rijkdom, waarheen je ook lijkt te vluchten. “On The Eve Of The Rush” gaat net over die zoektocht naar balans, naar wat succes echt betekent, en over het vasthouden aan en reflecteren over eigen waarden en acties. Want hoe je het ook draait of keert, ergens zijn we allemaal wel op zoek naar een beter leven.

Ondanks de wat zware lading van het nieuwe nummer, houdt het duo het muzikaal allemaal goed in balans en lijkt de weg naar een mooie toekomst ingezet. “On The Eve Of The Rush” is dan ook nog maar het begin van het nieuwe verhaal, met meer nieuwe muziek in 2023.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Róisín Murphy - Hit Parade (★★★½): Fris en divers, maar geen voltijds feestje

Vijftig is ze intussen al, maar de Ierse Róisín Murphy klinkt nog steeds even fris en jeugdig. Zo bewees ze eerder deze…
Nieuwe singles

Nieuwe single No_4mat - "Vanilla Sky"

Mikhael Villegas, ofwel No_4mat, is al jaar en dag een virtuoso in visuele effecten, graphic design en VFX, maar achter de decks…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Josef Tumari - "NAJOT"

Halverwege maart mocht Sublimation, een collectief dat inzet op het steunen en promoten van Oezbeekse artiesten, pioniersgewijs hun eigen Boiler Room cureren…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.