FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

KK’s Priest is de tweede headliner van Alcatraz 2023!

© CPU – Joost Van Hoey

Gisteren verwende Alcatraz ons met drie stevige postmetalnamen. Cult of Luna, Psychonaut en Svalbard mogen mee aanschuiven aan de feestdis. Geheel uit het niets kondigt de organisatie van Alcatraz zijn tweede headliner aan. KK’s Priest headlinet het metalfestival op zaterdag 12 augustus. Heavy metalfans in hart en nieren weten dat het hier gaat om K.K. Downings interpretatie van Judas Priest. De voormalige Judas Priest-gitarist denkt nog lang niet aan zijn pensioen. Voor zijn eerste Europese festivalshow in deze hoedanigheid mag het ietsje meer zijn. Naast Downing zien we op Alcatraz immers nog een legende uit het genre: Tim ‘Ripper’ Owens neemt de vocalen voor zijn rekening. Owens verving Rob Halford bij Judas Priest toen die tussen 1993 en 2001 cavalier seule speelde. Met andere woorden wordt Alcatraz’ tweede festivaldag een hoogmis van de Britse heavy metal. Eerder raakte ook al bekend dat Powerwolf de vrijdag afsluit.

Volgens de organisatie volgt nog zeker één headliner en nog een resem andere acts. Hou de website van het festival dus in de gaten en ook om tickets te kopen moet je daar zijn. De dagkaarten gaan vrijdag 16 december om 15u in verkoop.

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Alcatraz komt met dagindeling en een heleboel Belgische acts

Terwijl andere festivals overschakelen naar winterslaap, doet Alcatraz nog een laatste effort om de ticketverkoop te boosten. Het is geen geheim dat…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Onder andere Heideroosjes, Danko Jones en Fleddy Melculy naar Alcatraz 2024

De Sint is vandaag in het land en is ook gul met festivalnamen. Alcatraz Open Air 2024 verwent de brave festivalgangers met…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Whitechapel, Malevolence, The Ocean, Aborted en meer spelen op Alcatraz 2024

Nu dat Graspop Metal Meeting bijna alle troeven uitspeelde, is het weer de beurt aan Alcatraz Open Air om enkele kaarten op…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.