Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single jonatan leandoer96 – “Blue Light”

© CPU – Lennert Nuyttens

De Stardust-wereldtour heeft Yung Lean nog maar net afgerond in Los Angeles of onze favoriete sad boy is er alweer met een nieuw project. Onder zijn alter ego jonatan leandoer96 maakt de Zweed geen cloudrap, maar geeft hij een eigen interpretatie van verschillende genres als indie, rock en pop. Ondertussen verschenen al drie albums als jonatan leandoer96 en op 3 februari komt daar nu een vierde bij. Sugar World belooft een introspectieve en toch zeer kleurrijke reis te worden als we de eerste single “Blue Light” mogen geloven.

Dat jonatan leandoer96 niet de meest begenadigde zanger is, hoor je al bij de eerste noten op “Blue Light”. Meer nog, geen enkele noot wordt in de bijna vier minuten juist gezongen door de Zweedse artiest. Het heeft iets aparts en bevreemdends, maar net in die imperfectie schuilt de charme van het nummer. Wie door de zang heen kan en wil luisteren, zal snel ook horen dat de rijke instrumentatie toch iets zorgvuldiger is uitgewerkt. De zweverige en weemoedige ondertoon past overigens heel goed bij de tekstuele inhoud van “Blue Light” die vooral door de melancholie gekenmerkt wordt. De muziek van jonatan leandoer96 zal niet voor iedereen even genietbaar zijn, maar wie fan is van imperfecte popmuziek met een hoekje af, zal het met “Blue Light” naar z’n zin hebben.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1987 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
LiveRecensies

Dour 2023 (Festivaldag 4): Dansen en daveren

Dour gaat dit weekend zijn laatste dagen in, maar aan een zomerse sfeer en onuitputbare muziekschatten was er op dag vier geen…
InstagramLiveRecensies

ROLLING LOUD 2023 (Festivaldag 2): Dag van het daverende asfalt

De sfeervolle omgeving van Rotterdam Ahoy wordt al voor het middaguur weer gevuld met een menigte van hiphopliefhebbers, klaar voor de tweede…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Skrillex & Bladee - "Real Spring"

Skrillex startte zijn carrière als dubstepproducer, maar ging de laatste jaren steeds meer samenwerken met mensen buiten het genre. Op muziekstreamingdiensten haalde…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.