Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Roo Panes – “Suburban Pines”

Roo Panes wist niet enkel een fanbase te creëren dankzij zijn muziek; heel wat mensen leerden hem ook kennen door zijn modellencarrière. Andrew Panes, zoals hij echt heet, wist namelijk een breder publiek te bereiken toen hij mocht meedoen aan een campagne van het merk Burberry. Als muzikant bracht hij sinds zijn debuut in 2012 al drie albums en vijf ep’s uit, waarvan de laatste dateert van april dit jaar. Een druk leven dus, want zelfs na die laatste langspeler brengt de Brit ons nog steeds nieuwe muziek, zoals deze “Suburban Pines”.

Met “Suburban Pines” zingt Panes over fragmenten uit zijn leven. De instrumenten klinken redelijk onzuiver, maar het heeft hier een zekere charme. We krijgen hierdoor het gevoel alsof we echt in zijn woonkamer op de grond zitten aan de open haard terwijl Panes in zijn zeteltje met zijn gitaar een verhaaltje vertelt. Zijn stem klinkt wel heel puur en draagt iets nostalgisch met zich mee, wat zeker een meerwaarde is bij een nummer als dit. Het lied duurt maar liefst zes minuten en een half, maar we vinden het de moeite waard om te blijven luisteren tot het eind want het voelt eigenlijk niet echt aan als een lange single. “Suburban Pines” is dan ook zeer gezellig en Panes weet ons van begin tot eind mee te krijgen in zijn verhaal.

Volgend jaar gaat Roo Panes op een kleine tour doorheen Europa. Een tussenstop in ons landje zit er helaas niet in, maar onze Noorderburen kunnen hem op dinsdag 13 juni aan het werk zien in Paradiso, Amsterdam.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Roo Panes - "Our Time"

De Britse singer-songwriter Roo Panes wint de afgelopen jaren steeds meer zielen met zijn warme, relaxte folkmuziek. De deelname aan een campagne…
AlbumsRecensies

Roo Panes - Quiet Man (★★★★): "Zeemzoete stilte"

30 jaar oud, Brits en aan zijn derde album toe. Roo Panes is bij ons dan wel geen klinkende naam, de singer-songwriter…
Nieuwe singles

De vijf van "Den Beir" - 128

De zomer is aantocht, maar dat betekent niet dat er minder muziek wordt gemaakt. Voor de 128ste keer hebben we voor jou…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.