Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Elli Ingram – “No Plan B”

Op haar achttiende ging Elli Ingram viraal dankzij haar cover van Kendrick Lamars “Poetic Justice”. Ondertussen zijn we elf jaar later en is de Britse een volwaardig zangeres op zichzelf met originele nummers. Haar enige album dateert al van 2017 en ook haar vorige liedje is al meer dan een jaar oud. Het was dus even stil rondom Ingram, maar die stilte doorbreekt ze met de aankondiging van haar tweede album. En bij zo’n aankondiging hoort natuurlijk ook een nieuwe single.

Qua sound werd in het verleden al eens de vergelijking gemaakt met Amy Winehouse. Ook op “No Plan B” horen we die overeenkomst, voornamelijk in Ingrams stem. De Britse weet goed in te spelen op het r&b-ritme. De schoonheid van dit nummer zit voornamelijk in de details. We horen af en toe een piano of een blaasinstrument een soort rust met zich meebrengen. De tekst komt dan weer eerder over als zelfspot, want Ingram zegt dat wat ze nu doet haar enige doel is en als dat faalt, ze niet zou weten wat te doen. Het feit dat ze dus geen ‘plan B’ heeft, zorgt er ook voor dat de zangeres haar carrière niet zomaar zal opgeven en altijd blijven proberen, want anders heeft ze niks. Na het horen van dit lied hopen we dat ze het niet zal opgeven, aangezien we zeker fan zijn van haar muziek.

Facebook / Instagram / Twitter

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
AlbumsRecensies

Mr Jukes - God First (★★★★): Een saus van funk en dansbare elektronica

In 2016 kondigde de Britse indie rock band Bombay Bicycle club aan dat ze het voor bekeken hielden. Sindsdien zijn de bandleden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.