Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hania Rani – “Spring”

© Martyna Galla

Hania Rani is binnen de neoklassieke stroming al lang geen onbekende meer. Ze verdiende haar sporen met haar solo-lp’s Esja en het daarop volgende Home, maar ook met haar samenwerkingen met andere artiesten en haar muziekstukken die ze componeerde voor het filmwezen. Haar aanstaande project past binnen deze laatste categorie. De Poolse pianist werd namelijk door Susanna Fanzun gevraagd om de soundtrack te componeren voor haar aankomende documentaire over de Zwitserse artiest Alberto Giacometti.

De eerste single van de plaat, die de naam On Giacometti draagt, maakt duidelijk waarom een regisseur Hania Rani zou kiezen om het onzichtbare personage vorm te geven. Uit haar piano weerklinkt een minimalistische symfonie die de stilte en de solitude van de Zwitserse berglandschappen bezingt. “Spring” bevat niets nieuws onder de zon voor een doorwinterde liefhebber van neoklassieke muziek, desalniettemin stelt de eenvoud ervan zeker niet teleur.

On Giacometti komt uit op 17 februari. Wie de virtuositeit van Hania Rani aan den lijve wil ondervinden, kan haar op 26 maart in Trix in Borgerhout bewonderen.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hania Rani - "In All This Heavy Blue" (feat. Colin Stetson)

De Poolse pianist en componist Hania Rani bouwt lustig verder aan haar carrière. Nadat ze in 2020 met Home een mooi album uitbracht, maakte…
LiveRecensies

Portico Quartet + Vega Trails @ Ancienne Belgique (AB Flex): Meer is minder

In 2008 richtte jazztrompettist Matthew Halsall als wegbereider voor de opkomende jazzgolf in Engeland het onafhankelijke label Gondwana Records op. Vrijwel onmiddellijk…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Joep Beving - "Antoinette"

Joep Beving is geen onbekende naam voor wie al eens naar populaire Spotify-afspeellijsten zoals ‘Calming Classical’ of ‘Calm & Focused’ geluisterd heeft….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.