Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Folamour – “Alive”

Franse dj, producer en labelmanager Folamour is met zijn eigentijdse feelgood-mix van disco, funk, dance en house ondertussen al een gevestigde waarde in de elektronische muziekscene. De talrijke remixes, albums, livestreams en populaire Boiler Room-sessies bewijzen dat maar al te goed. Met zijn laatste album The Journey uit 2021 schuimt de Fransman intussen een lange lijst aan clubs en festivals af om zijn positieve feelgood-sfeer te verspreiden. Nieuwste single “Alive” passeerde de afgelopen tijd al eens in de playlist van zijn livesets en zette toen zonder twijfel al heel wat mensen aan het dansen. Met de officiële release wordt die dansende meute vast en zeker alleen maar groter. 

Stilstaan op een Folamour-track of -remix is sowieso al een onmogelijke opgave, maar op nieuwste “Alive” is niet bewegen al helemaal uit den boze. De dj doet dan ook vooral waar hij goed in is en zet alles in op een euforische danspartij. De Fransman brengt ons naar goede gewoonte een relaxte, funky housebeat die ons instant doet wegdromen. Nog meer dan anders voegt hij er hier een extreem catchy refrein aan toe, waardoor het euforie-gehalte meteen de hoogte in schiet. De discostrijkers brengen het nummer verderop even tot een glinsterend mooi rustpunt, om dan in de laatste minuut nog eens alle registers open te gooien. We voelen ons inderdaad helemaal fris en levendig met deze “Alive” en krijgen zowaar spontaan heimwee naar de festivalzomer. Folamour weet hoe hij dynamiek moet brengen in zijn mixes en dat blijft op “Alive” ook niet anders. 

Folamour staat op 18 februari 2023 in een uitverkochte Paradiso Amsterdam. Op 25 februari 2023 brengt hij zijn draaikunsten naar de Ancienne Belgique.

FacebookInstagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Blaze - JUNGLE (★★½): Verdwaald in de jungle van voorspelbaarheid

Filmregisseurs van opleiding, maar producers in het dagelijkse werkleven: dat zijn Guillaume en Jonathan Alric uit Parijs. De Fransmannen vormen sinds 2016…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single The Blessed Madonna - "Shades of Love" (feat. The Joy)

Geworteld in de house- en clubcultuur brengt The Blessed Madonna al sinds 2014 muziek uit. Haar tijdloze dancesound leidde al tot samenwerkingen…
InstagramLiveRecensies

Röyksopp @ Ancienne Belgique (AB): Doordeweeks clubben in hartje Brussel

Met The Inevitable End kwam er in 2014 na zestien jaar een onverhoopt einde aan de albumdiscografie van het Noorse duo Röyskopp….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.