Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single SBTRKT – “FORWARD” (feat. LEILAH)

© Nick Walker

Aaron Jerome is een teruggetrokken, invloedrijke figuur in de Britse muziek en de Londense sonische goeroe liet in juni dit jaar weer iets van zich horen, na een pauze van toch wel zes jaar. Sinds 2010 werkt Jerome onder de naam SBTRKT. Zijn muziekstijl behoort tot de stroming dubstep, maar heeft ook sterke invloeden uit triphop. Zijn eerste succes heeft hij te danken aan de track “Overeasy”, dat hij in 2002 onder zijn eigen naam uitbracht. Twee jaar later begon hij verschillende, succesvolle remixes uit te brengen, wat hem uiteindelijk een contract bij Young Turks opleverde. Bij dat label bracht de Brit al verscheidene langspelers uit, onder andere Step in Shadows en 2020. De artiest werkt vaak samen met andere vocalisten, zoals hij al eerder deed met Sampha, Little Dragon en Roses Gabor. Eerder dit jaar deelde SBTRKT al een paar nieuwe nummers en hintte daarbij ook naar zijn volgende studioalbum, dat in 2023 moet verschijnen. Daar voegt hij nu ook nog “Forward” aan toe.

De nieuwe single “Forward” illustreert de subtiliteit van zijn aanpak. SBTRKT lijkt in staat te zijn om clubtropen te fragmenteren tot oneindig kleine delen, om ze daarna opnieuw op te bouwen. De zang komt van LEILAH, die eerder dit jaar ook op zijn single “Ghost” te horen was. Het is een prachtig gewogen muziekstuk met een geweldige, vocale achtergrond. We horen vooral de baslijnen meer naar voren komen dan de zang zelf. “Forward” is een goede aanloop naar een zeer beloftevol album dat eraan zit te komen.

Facebook / Instagram / Twitter

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single SBTRKT & Teezo Touchdown - "Waiting"

De Londense Aaron Jerome bracht al langer muziek uit onder zijn eigen naam, maar verscheen begin jaren 2010 op het toneel als…
AlbumsRecensies

Mura Masa - demon time (★★★★): Doe wat je wilt

Er zijn muziekliefhebbers die meteen beginnen huiveren bij het horen van de termen ‘dj en producer’. In bepaalde gevallen valt dat zeker…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single SBTRKT - "BODMIN MOOR"

Zes jaar lang hebben we het moeten stellen zonder nieuw werk van SBTRKT, een eeuwigheid in muziekland. Gelukkig komt er vandaag een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.