Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Levellers – “Down By The River ‘O'”

Liefhebbers van de traditionele Ierse folkmuziek hebben ongetwijfeld ook een boontje voor de Britse Levellers. De band uit Brighton slaagt er al meer dan dertig jaar in om de immer kenmerkende sound van klassieke folk tot bij een breed publiek te brengen en daar kunnen we alleen maar dankbaar voor zijn. Twee jaar geleden illustreerden ze met Peace nog maar eens dat ze dat na al die jaren nog altijd kunnen. Volgend jaar verschijnt diens opvolger Together All The Way en het mag duidelijk zijn dat de verwachtingen ook voor dat album hoog liggen.

Gelukkig leert “Down By The River ‘O'” ons dat die hoge verwachtingen er niet voor niets zijn. Het tempo ligt al vrij snel enorm hoog en ook de violen gaan al snel in overdrive, waarna ook de mandolines en drums erbij komen. Het is die drum die het tempo er ook voortdurend weet in te houden, samen met de energieke zang. Vernieuwend is het zeker niet, maar dat is dan ook geen vereiste voor bands zoals Levellers, die gewoon op hun best zijn wanneer ze tradities in ere houden. De Britten doen dit dan ook met verve op deze single.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

447 posts

About author
Ik moet dagelijks 'ok boomer' aanhoren
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Nostalgie Beach Festival (Festivaldag 2): Na regen komt Mika

Na de eerste dag met onder meer Arsenal, Zara Larsson en Texas beloofde de tweede en laatste dag van het Nostalgie Beach…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.